Doğu Ekspresi Biletleri Nereden Alınabilir?

– Doğu Ekspresi tren biletlerini, TCDD’nin e-Bilet Sistemi‘nden satın alabilirsiniz ve güncel fiyatlara ulaşabilirsiniz. – Aynı zamanda, tcddtasimacilik.gov.tr adresinde bulunan Yolcu Bölümünde yer alan Bilet Satış Noktaları‘ından, Sirkeci Garı’ndan (Haydarpaşa Garı’nda bilet satışı gerçekleşmiyor.) 444 82 33 nolu Müşteri Hizmetleri’ni arayıp ve TCDD E-bilet uygulaması ile telefondan satın alabilmeniz mümkün.

2019 Doğu Ekspresi Bilet Fiyatları Ne Kadar?

Vagon Türü İnternetten Gişeden Pulman Kişi Başı 47 TL 48 TL Örtülü Kuşetli Kişi Başı 63,5 TL 64,5 TL Yataklı Çift Kişi 117 TL 118 TL Yataklı Tek Kişi (İki kişilik oda tek kişiye kapanıyor) 187 TL 188 TL

Hangi Doğu Ekspresi Biletini Bulmak Daha Kolaydır?

Temelde yemek vagonu dışında seyahat edebilmeniz için 3 çeşit vagon bulunuyor: Pulman, Örtülü Kuşetli ve Yataklı Vagon. Pulman Standart koltuklu vagonlar. Her sıra içerisinde 2 çiftli ve 1 tekli koltuk yer alıyor. Koltuklar yatmıyor fakat koltuk aralıkları oldukça geniş. Çok sayıda bulunan, daha az konfora sahip ve en kolay bulunan seçeneklerden biri. Örtülü Kuşetli Kompartıman halinde, 4 kişilik, koltuklar ranza biçiminde yatağa dönüşüyor, temiz nevresim veriliyor ve yatağınızı kendiniz yapabiliyorsunuz. Keyifli ortamı ve dört kişinin aynı anda konaklamasına olanak tanıdığı için grup halinde Doğu Ekspresi yolculuğuna çıkacak olanların favorisi. Çabuk tükendiği için rekabetin yüksek olduğu seçeneklerden. Yataklı vagon Oda halinde iki kişilik, içerisinde buzdolabı, masa ve lavabo bulunuyor. Maksimum konfor ile özel alan sağladığı için, çift olarak Doğu Ekspresi yolculuğuna çıkacak olanların favorilerinden.

Yataklı Vagon Mu Örtülü Kuşetli Mi?

2 kişi için yataklı vagon birinci tercih fakat direkt olarak yataklı vagona odaklanmamanızı tavsiye ederiz. Dışarıdan yataklı vagon içerisinde masa ve lavabo olması nedeniyle biraz daha konforlu görünse dahi kullanıcının ne kadar eşyası bulunduğu, manzara düşkünlüğü gibi şeylere göre örtülü kuşetli yer yer daha konforlu hale gelebiliyor. Bizce ister 2 isterseniz de 4 kişi için örtülü kuşetli de çok oldukça iyi seçenek. – İkisi de alan olarak aynı metrekareye sahip. Bire bir aynı kompartman, sadece farklı döşenmişler. Örtülü kuşetli de karşılıklı iki koltuk var, açılıp yatak oluyorlar. Yataklı da ise bir taraf yatak, diğeri kocaman bir masa ve lavabo. – Yataklıda kocaman bir masa bulunuyor. Örtülü kuşetlide bulunan masa ise çok küçük. 4 kişi bir uçak masası büyüklüğünde olan yeri paylaşıyor. 1 günü aşmış olan bir yolculukta ciddi masa gereksinimi oluyor. – Eşyanız çok ise kesin olarak örtülü kuşetliyi tercih etmeniz gerek. Örtülü kuşetlide boş kalan koltuklara ya da üstte bulunan yataklardan birine eşyanızı yığabilme şansınız bulunuyor. – Yataklıda yalnızca 1 kişi cam kenarına oturabiliyor, kuşetlide ise 2 kişi. Kuşetliye karar vermişseniz 4 koltuğu da satın almanız gerekiyor. Yoksa hem istemediğiniz kişiler ile kompartımanı paylaşmak zorunda kalacaksınız, hem de kadın ve erkekleri ayrı vagonlarda yatırdıkları için gece beraber uyuyamayacaksınız.

Hangisinden bilet bulmak kolay?

Doğu Ekspresi yataklı vagon ve örtülü kuşetli olanlar en zor seçenekler. Aynı zamanda de bazı tur firmaları yataklı vagonları hemen önceden kapatarak daha sonraki turlar dahilinde yüksek fiyatlara satıyor olması gerçeği de bulunuyor. Pulmanda ise Şubat tatilinin ortasında bile yer bulunuyor. Ama pulmanda gitmek otobüs ile gitmeye benziyor.

Editör: TE Bilişim