Sosyal medyanın trendine düşen #domatesye etiketi sonrası vatandaşlar domatesin faydalarını araştırmaya başladılar. Domatesin faydaları nedir ve ne gibi faydaları var diye araştırma yapanlar domates nelerden korur ve kan yapar mı gibi araştırmalar da sürüyor. İşte detaylar

Çiğ domateslerde doğal olarak çeşitli antioksidanlar, vitaminler ve mineraller mevcuttur. Bu maddeler ciddi hastalıklara karşı koruma potansiyeli taşırlar. Daha fazla domates ve genel olarak daha fazla sebze tüketmek kemik kaybı, kanser, şeker hastalığı, böbrek taşı, felç, kalp krizi ve obezite gibi sağlık sorunlarına karşı koruyucu etki gösterebilir.

Çiğ domatesin ayrıca enflamasyon karşıtı etkisi de vardır ve bilişsel fonksiyon bozukluklarına karşı yardımcı olabilir. Domateslerin erkekler için özel faydaları da olabilir. En azından haftada bir domates tüketilmesi erkekler için önerilir, çünkü içindeki likopen, prostat sağlığının iyi olmasına destek verir.

Çiğ domatesin faydaları içeriğindeki antioksidanlardan ve yararlı bileşenlerden kaynaklanmaktadır. Domatesin içindeki ana antioksidan likopendir.

Bu madde, vücutta hasara yol açabilecek serbest radikalleri nötralize eder. Domatesin içinde ayrıca beta karoten, folik asit ve A, C, E vitaminleri bulunur. Domateslerin ayrıca kalori içeriği çok düşüktür. Bu da demektir ki bolca domates yemek bile çok az kalori ve yağ alınmasını sağlar. Bir bardak miktarında dilimlenmiş domateste sadece 30 kalori ve 0.5 gramdan az yağ vardır.

Editör: TE Bilişim