2013 yılında Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan ile Mesud Barzani, Diyarbakır 'da buluşmuştu.

Dönemin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan halka hitap etti. Birçok ilkin yaşandığı günde en dikkat çekici olanı ise Başbakan'ın konuşmasında 'Kürdistan' demesi olmuştu.

Dönemin Başbakan Tayyip Erdoğan ve Mesud Barzani Diyarbakır’da aynı kürsüden konuşmuştu.

Emine Erdoğan, Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve İbrahim Tatlıses’in gözyaşlarını tutamamıştı.

Dönemin Başbakan Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada " Sevgili kardeşlerim bundan 81 yıl önceydi 21 Haziran 1932. Hakkâri Şemdinli’den sınırdan çok önemli bir misafirlerimiz gelmişti. Toprakları uçaklarla bombalanmıştı, köyleri yakılıp yıkılmıştı. Buradaki kardeşleri onları muhabbetle kucakladılar. Gelenlerden bir tanesi şunu söylüyordu: Biz Türkiye’de asılmayı, idam edilmeyi bekliyorduk. Ama biz Türkiye’ye seve seve geldik, çünkü ölsek de Türkiye’de ölmek istiyorduk. Türkiye’de beklediğimiz manzara olmadı. Çok iyi muamele gördük. Bunu söyleyen Molla Mustafa Barzani’ydi. Merhum Kadı Muhammed’in dediği gibi, Allah’a, dine, İslam dininin önderine inanmış Müslüman milletinde nasıl ki dürüstlük ve sadakat varsa bütün bu özellikler Molla Mustafa Barzani’de de vardır. İşte o Barzani 81 yıl önce kardeşlerinin Türkiye’de misafiri oldu. Bugün de Molla Mustafa’nın oğlu değerli dostum Mesud Barzani’yi Diyarbakır’da misafir ediyorum. Babanız, amcalarınız gibi kardeşlerinizin toprağına ve onların ülkesine Türkiye Cumhuriyeti’ne, Diyarbakır şehrimize hoş geldiniz. Sizi, şahsınızda Kuzey Irak Kürdistan bölgesindeki değerli kardeşlerimizi muhabbetle selamlıyorum. Diyarbakırlı büyük şair ve mütefekkir Sezai Karakoç diyor ki, Diyarbakır sadece Türklerin, Kürtlerin ve Arapların değildir. Tıpkı Erbil gibi Diyarbakır hepimizindir. Biz Erbil’de kendi şehrimizde hissettik. Sizde kendinizi evinizde hissedin diyorum.

YUVANA HOŞ GELDİN

Büyük bir kavuşmaya kucaklaşmaya şahit oluyoruz. Diyordu ki, ‘Ben seni özledim inan ki seni özledim. Baharın rengine sor, o ağacın çiçeklerine sor, barış güvercinlerine sor, arkadaşlık ve dostluğa sor, hapishane duvarlarına sor onlar sana doğruyu söylerler ben seni çok özledim inan ki seni özledim.’ Evet, tam 37 yıl süren bu anlamsız acı, bu kederli hüzne son veriyoruz. Nihayet hoş geldin Şivan Perver diyoruz." demişti.

PERVER YİNE SAHNEDE

Sahnede ele, otururken göz göze, "megri mergi "diye böğürürken göz yaşlarına boğulduğunuz Şivan Perver bugün yayınladığı videoda yine böğürmüş ve " Biz bir araya gelmezsek, Afrin kaybolur," "Özgürlüğün bedeli kan" diye seslenen Perver insanları direnmeye ve savaşmaya çağırıyor.

Perver "Dünyada farkında değil Ülkemde yas var Kobane ve Kerkük'ten sonra bu kez Afrin'in dönün" diyor.

Perver videoda Kobani ve Kerkük'ü vurgulayarak Afrin operasyonuna tepki gösteriyor ayrıca birlik çağrısı yapıyor...

"Kobani ve Kerkük’ten sonra bu defa Afrin’de

Afrin güzel Afrin, Afrin yalnız kalmasın.

Kürt dağları hep dumanlıdır, Afrin’de savaş ağır

Afrin’im cennet gibidir, o Kürdistan’ın süsüdür.

*

Düşman çok zalim gaddar, vahşi kurt gibidir

Vicdan merhametini atmış, her zamanki gibi bizi vuruyor

*

Özgürlüğün değeri kandır, düşmanın hiç merhameti yok

Birlikte direnmezsek Afrin elden gidecek

Afrin güzel Afrin elden gitme

*

Afrin güzel Afrin, rengarenk süslenmiş

Birlikte sahip çıkın, Afrin yalnız kalmasın

Kürt halkı kurban olayım kalkın, Afrin yalnız kalmasın

*

Afrin güzel Afrin özgürlüğün rengidir

Kızlar erkekler direniyor, onlar sadık Kürtlerdir

*

Ey Kürt halkı, ey Kürdistan!

Editör: TE Bilişim