Dünyanın en büyük [Helal' fuarı 8'inci defa İstanbul'da açılıyor Küresel arenadaki en büyük "helal organizasyonu" olarak kabul edilen 7. Dünya Helal Zirvesi ve 8'inci İslam İşbirliği Teşkilatı (ÜT) Helal Expo Fuarı, 25-28 Kasım'da İstanbul'da düzenlenecek.

HELAL Geçmiş yıllarda Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşmiş etkinlik; islam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ile islam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) işbirliğiyle organize ediliyor. Etkinlik, dünyanın dört bir yanından 500'den fazla satın alma profesyoneline ev sahipliği yapacak. 50 bine yakın ziyaretçi 8.IIT 5 EXP02021 ^VHS "Worid Hilal Summic"

25 - 28 KASIM 2021 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ

"Yeni Çağın Yeni Normalleri: Helal Üretim ve Tüketimin Vazgeçilmezliği" ve 10 bine yakın yabancı delegeyi de ağırlamaya hazırlanan zirve ve fuar, B2B anlaşmaları ile şirketlerin helal sektöründen daha fazla pay almasına zemin hazırlayacak. islam İşbirliği Teşkilatı (ÜT) Helal Fuarı için geri sayım başladı. Bu kapsamda organize edilen 7. Dünya Helal Zirvesi ve 8. ÜT Helal Expo Fuarı; islam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT), islam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) ve Discover Events iş birliği ile, 25-28 Kasım tarihleri arasında istanbul Kongre Merkezi'nde yapılacak. Son dönemde küresel büyüklüğü 7 trilyon doları aşan "helal belgeli" ticaret hacminin daha da artırılması, yeni pazarlara ulaşım sağlanması ve sektörel gelişmelerin yakından takip edilmesi amacıyla düzenlenen fuar, bu yıl "Yeni Çağın Yeni Normalleri: Helal Üretim ve Tüketimin Vazgeçilmezliği" temasıyla gerçekleştirilecek.

25 'İN ÜZERİNDE ÜLKEDEN MİLLİ VE BİREYSEL KATILIM

Küresel arenadaki en büyük "helal organizasyonu" olarak kabul edilen etkinlik, dünyanın dört bir yanından 500'den fazla satın alma profesyoneline ev sahipliği yapacak. 50 bine yakın ziyaretçi ve 10 bine yakın yabancı delegeyi de ağırlamaya hazırlanan etkinlik, B2B anlaşmaları ile şirketlerin helal sektöründen daha fazla pay almasına zemin hazırlayacak. Son dönemde yerli, milli ve helal üretimde hızla yükselen Türk şirketler de dünya pazarındaki payını daha da yükseklere taşıma imkânı bulacak. Helal Expo'ya, 25'ten fazla ülkeden de milli ve bireysel katılım düzenlenecek. Fuar, başta gıda olmak üzere kozmetik. tekstil, finans ve turizm gibi alanlardan birçok sektör temsilcisini bir araya getirecek. Ayrıca lojistik, yayıncılık, ambalaj, eğitim gibi farklı sektörlerden de kuruluşların etkinliğe katılımı bekleniyor. Fuar, sektörün önde gelen firmalarıyla buluşma ve muhtemel iş potansiyellerini değerlendirme imkânı sunacak.

'HELAL'E İLGİ YÜKSELİYOR

Fuarla eş zamanlı olarak SMIIC ana paydaşlığında, Ticaret Bakanlığı ve Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) başta olmak üzere ülkenin ilgili kurum ve kuruluşlarının katkılarıyla düzenlenen 7'nci Dünya Helal Zirvesi'ne de, dünyanın dört bir yanından alanlarında profesyonel akademisyenler, araştırmacılar, iş insanları ve sektör öncüleri katılacak. Çevrimiçi de takip edilebilecek etkinlikle, ÜT üyesi ülkeler arasındaki dayanışma ve işbirliğini artırmanın yanı sıra teşkilata üye olmayan ülkelerde de helal sektörüne yönelik farkındalığı artırıp, ilişkileri kuvvetlendirmek amaçlanıyor. Sağlıklı ve hijyenik olması sebebiyle Müslümanların yanı sıra gayrimüslimlerin de ilgisini çekerek gelişen ve her geçen gün artan farkındalıkla büyüyen helal belgeli ticarete yönelik dünyanın en çok ses getiren fuarına Türkiye'nin ev sahipliği yapıyor olması; ülkenin helal kalite altyapısı alanındaki tecrübesini paydaşlara aktarılabilmesi için önemli bir fırsat teşkil ediyor.

HAK, TSE, SMIIC, ICDT, ICAS, TÜBİTAK, KÜLTÜR BAKANLIĞI, SAKARYA VE BURSA BELEDİYELERİ, SERKA

gibi kurumlar da fuarda stant açarak, paydaşlarla birebir etkileşim sağlayacak. Zirveye konuşmacı olarak katılacak kurum temsilcileri, bilgi ve tecrübelerini paylaşacak.

Editör: TE Bilişim