Sokağa çıkma yasağı olan günlerde uygulanan alkol satışı yasağı, 'tam kapanma' kararı sonrası yeniden tartışma konusu oldu.

Tam kapanma süresince, alkollü içki satışı yapılmayacağı bildirildi.

Bu açıklamadan sonra sosyal medyada çeşitli başlıklar kullanılarak durum güya protesto edildi.

YANARDAĞ'DAN SAÇMA HÜKÜMETİ ZORA SOKMA ÖNERİSİ

Tele1 ekranlarında konuşan Merdan Yanardağ, alkol kısıtlamasının ardından tepki gösterdi.

"3 ay boyunca hiç içki almayın" çağrısı

Takdir edilecek bir çağrıda bulunan Yanardağ, "Benim bir önerim var hocam. Bu 7 bakanlığın bütçesi içkilerden alınan ÖTV ile karşılanıyor ya... İçki içen bütün yurttaşlar 3 ay boyunca hiç içki almasınlar, iktidar ne yapacak merak ediyorum. Başı pek hoş olan biri değilim ama ben çok kolaylıkla uyarım." dedi.

Sağlığa zararlarını da açıkladı

"Özel hayatımıza müdahale ediliyor." diyen Yanardağ, alkolün zararlarını sıralamayı da ihmal etmedi ve "Bütün yurttaşlara çağrı yapıyorum. 3 ay boyunca kullanmayın, tek damla alkol almasınlar. Hem sağlığınız için de iyidir. Karaciğerinizi de dinlendirmiş olursunuz. Yeşilay çağrılarına uymuş olursunuz." dedi.

AKİT'TEN MEDAYAN YANARDAĞ’A TAM DESTEK

Yeniakit konu ilgili yayınladığı destek haberinde “Merdan Yanardağ'ın teklifini takdir ediyoruz ve Akit olarak biz de destekliyoruz. Yanardağ'ın önerisine ilaveten biz de yeni bir teklifte bulunuyoruz: Değil 3 ay; siz yeter ki ömür boyu kullanmayın, sağlığınızdan olmayın; varsın hükümet zor durumda kalsın... Varsın 7 bakanlığın bütçesi bu haram para ile karşılanmasın.” ifadelerini kullanarak Merdan Yanardağ’la bir nevi alay etti.

Editör: TE Bilişim