MHP Genel Mekezi'ne yakınlığıyla bilinen Ülkücü hareketin sevilen ismi Hikmet Aytek'in paylaşımı Edip Semih Yalçın'ın görevden ayrıldı mı sorusunu akıllara getirdi.

Semih Yalçın divandan ayrıldı mı?

Hikmet Aytek'in gönderisine takipçisi tarafından, ''Semih Yalçın divandan ayrıldı mı?'' sorusu soruldu. Hikmet Aytek bu yoruma, ''izin istedi'' şeklinde cevap verdi. Hikmet Aytek'in bu cevabı Semih Yalçın görevini bıraktı mı sorusunu akla getirdi.

Yakın zamanda oğlunu kaybeden Yalçın ailesine Habererk ekibi olarak baş sağlığı, Edip Semih Yalçın'a uzun ömürler diliyoruz.

Semih Yalçın kimdir?

Edip Semih Yalçın 26 Mart 1958 tarihinde Sivas'ın Gemerek ilçesinde doğmuştur. Babasının adı Kamuran, annesinin adı ise Zekiye'dir.  İlk ve orta tahsilini Ankara’da tamamlamıştır. Üniversite hayatına 1975 yılında ODTÜ Gaziantep Mühendislik Fakültesinde başlamıştır. 1975-1978 yılları arasında Gaziantep’te Makine Mühendisliği öğrenimi gören Semih Yalçın, Gaziantep Ülkü Ocakları İl Sekreteri olarak görev yapmıştır.

Gazi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak akademik hayata girmiş, 1990 yılında doktor unvanını almış, 1991 yılında Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ne yardımcı doçent olarak atanmış, aynı fakültede doçent ve profesör olmuştur. Dekan Yardımcılığı (1996-1997), Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü (2001-2004), Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanlığı (2002-2005) görevlerinde bulunmuştur. Çok sayıda yayınlanmış makalesi ve 4 kitabı bulunmaktadır.

2006 yılı itibarıyla MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesidir. 2010 yılında Parti İçi Eğitim, Siyaset ve Liderlik Okulundan Sorumlu MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiş, 2011’de Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiş ve 2013'te de Medya Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiş olup halen bu görevi sürdürmektedir.

2007 genel seçimlerinde MHP Sivas Milletvekili adayı olmuş ancak seçilememiş. 24. Dönem Gaziantep, 25. ve 26. Dönemde ise İstanbul Milletvekili olarak seçilmiştir.

İyi düzeyde İngilizce bilen Yalçın, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Semih Yalçın'ın oğlu İlteber Yalçın kimdir?

MHP'de 3 dönem milletvekilliği yapan ve şuan MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Semih Yalçın'ın 4 çocuğu vardır. İlteber Yalçın'ın annesinin adı Mükerrem Yalçın'dır. Abdullah Kutalmış, Ayyüce Erba ve Kamuren Beyza adında 3 kardeşi vardır. Çok göz önünde bulunmayan İlteber Yalçın, Yeni Düşünce adlı sitede köşe yazarlığı yapmaktaydı. Ekim 2019'da hayatını kaybetti.

Editör: TE Bilişim