“Biz ülkücüler 12 eylül öncesi kullanıldık“ .. yıllar önce bu söylemler çok sıkça kullanılırdı .. Bir vekil , MHP'li ya da başka partiden .. TV programlarına çıktığında hemen bu cümlelerle başlardı konuşmasına ...

Hapisteydim .. ifrit olurdum .. “ Ulan yavşak ne yaptın ki de kullanıldım diyorsun , bizim adımıza konuşmaya ne hakkın var “ diye tepki koyardım..

Derken yasal bir düzenleme sonucu bende tahliye edildim .. Tahliyem epey meşakkatli olduğu İçin son derece gergindim ... Cezaevi kapısında gazeteci ordusu.. Röportaj yapmak istiyorlar.. Biliyorum her konuşmamı aleyhimde yazıp kullanacaklar , o yüzden akılcı düşünüyorum.. Biraz kendimi toparlayayım pot kırmayayım diyorum.. Çünkü heyecan ve gerginliğim son safhada..

Saatler sonra Elazığ’a köyüme vardık.. Eh artık biraz rahatlamıştım ve röportaj yaptım TV'den canlı olarak ...

Muhabirin ; “ Kullanıldığınızı hiç düşündünüz mü “ sorusu üzerine sinirlerim gerildi .. “Hayır beni hiç kimse kullanmadı bilerek isteyerek yaptım her şeyi “ demiştim...

Ve sonra ... yani tahliye oluşumun ikinci günü askerlik şubesinden çağırdılar .. gittim.. bir saat sonra ise tezkerem verildi .. O arada bir asker yanıma geldi ve “ Albay seninle görüşmek istiyor “ dedi .. gittim odasına , buyur etti çay içip sohbete başladı ..

“ Muhsin “ dedi .. izledim tv konuşmalarını..

“ He olabilir “ dedim ..

“ Orada kullanılmadım dedin ya hani “ dedi .

“ Evet “...dedim .

“ Bak , seninle ilgili her şeyi biliyorum dosyanı yediğini içtiğini hatta senin unutmuş olabilecekleri bile biliyorum .. Çünkü en çok sen kullanıldın be Muhsin .. Artık yeni bir hayat var önünde .. Bak bi kaç gün sonra MHP seni alıp Ankara’ya yerleştirecek .. Sakın hataya düşme" demişti .. Vedalaşırken ... arması var mıydı bilmiyorum o albayın, ama her şeyi biliyordu . .Ve yıllar sonra o albayın ne kadar haklı olduğunu anlamış görmüş oldum MHP üzerinden !

Bugün düşündüğümde Albayın o sözleri üstünde ;

Meral Akşener ve ülkücüler aklıma geliyor ... Anlıyor ve görüyorum ki bu memlekette kullanılmaya en müsait grup ülkücü grubudur .. Acımasızca kullandı ülkücüleri ve hunharca harcadı .. Hem de benzin döküp üstüne cayır cayır yakarak..

Kahpece, alçakça, kalleşçe ..

Dünümüze baktığımızda ise aslında “ kullanıldık “ kelimesini asla kabul etmiyorum ..

Mecburduk .. Çatışmaya mecbur bırakıldık ..

Ancak bugün kullanılan ülkücülük ise tamamen çaresiz bırakıldıkları içindir ..

Evet , Ülkücüler ; Çaresiz ... O bakımdan çömez beşinci sınıf bir siyasetçiyi alıp baş tacı ettiler ..Yoksa ülkücüler de biliyor kimin kaç ayar olduğunu .. Ama çaresizler ..

O yüzdendir ölen de ülkücü , dağ da şehit olan da ülkücü .. Meralin kullandığı da ülkücü .. Biçare çaresiz olanda ülkücü .. Ancak her şeye rağmen vatanı koruyan da ülkücü ..

Muhsin Kehya

Editör: TE Bilişim