Eğitim-Bir-Sen'den toplu sözleşme ön müzakeresi: 1,5 milyon çalışanı kapsayan 93 maddelik teklif sunuldu

Eğitim-Bir-Sen'den toplu sözleşme ön müzakeresi: 1,5 milyon çalışanı kapsayan 93 maddelik teklif sunuldu
Eğitim-Bir-Sen, 1,5 milyon eğitim çalışanını ilgilendiren 93 maddelik toplu sözleşme teklifini Kamu İşveren Heyeti'ne sundu; müzakerelerin 19 Ağustos'ta tamamlanmasını hedefliyor.

Ankara'da, Eğitim-Bir-Sen, eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolunda görev yapan yaklaşık 1,5 milyon çalışanı temsilen 8. Dönem Toplu Sözleşme masasına sunduğu 93 maddelik tekliflerin tasnifi için Kamu İşveren Heyeti ile ön müzakere toplantısı gerçekleştirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılan toplantı, eğitim, öğretim ve bilim hizmet koluna yönelik ilk ön müzakere oldu. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, Genel Başkan Yardımcıları Ramazan Çakırcı, Mesut Öner, Ali Deniz, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, hukuk ve mevzuat uzmanları ile Kamu İşveren Heyeti temsilcileri toplantıda hazır bulundu. Toplantıda, Kamu İşveren Heyeti'ne sunulan 93 maddelik teklifler detaylı bir şekilde incelenerek tasnif edildi.

Toplantı sonrası açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, 8. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin belirlenen takvime uygun şekilde ilerlediğini vurguladı. Yavuz, tüm sendikaların ön müzakere süreçlerini tamamladığını belirterek, 1,5 milyon eğitim çalışanı adına sunulan 93 talebin tasnif edilerek müzakereye hazır hale getirildiğini ifade etti. Yavuz, hizmet kollarına ilişkin müzakere sürecinin ertesi gün başlayacağını duyurdu. Kamu İşveren Heyeti'nin 12 Ağustos'tan önce teklifini sunması gerektiğini belirten Yavuz, 8. Dönem Toplu Sözleşme'nin 19 Ağustos'ta, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu sürecine kalmadan imzalanmasını istediklerini ve işçi sendikalarındaki uzlaşma örnek alınarak Memur-Sen'in taleplerinin karşılanmasını hedeflediklerini dile getirdi. (DHA)

251732-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.