Yaz aylarında kişilerin dirençlerinin biraz daha iyi olmasının ve vaka sayılarının bir miktar azalmasının insanları yanıltmaması gerektiğine dikkat çeken Turan, şu uyarıyı yaptı:

REHAVETE KAPILMAMAK LAZIM

“Vakalar henüz bitmiş değil. Rehavete kesinlikle kapılmamak lazım. Bununla ilgili yaptığımız uyarılar bazen halkımızda ‘ne kadar çok uyarı yapıldı’ diye bir düşünceye sebep olabilir ama bu çok önemli ve önemli olduğunu gördüğümüz için vurgulamaya devam ediyoruz.

VAKA SAYILARI ARTABİLİR

Vatandaşların, koronavirüse karşı dikkatini maksimum seviyeye çekmek istediklerini ifade eden Doç. Dr. Turan, “Çok ciddi bir akciğer enfeksiyonu yapıyor. Yaptığı tablo nedeniyle de hastaları kaybedebiliyoruz. O yüzden eylül ve ekim ayları önemli aylar. Vaka sayıları artabilir. Sağlık sistemimiz buna yetmek için elinden geleni yapacak, yapmaya da devam edecek. Eğer biz önlemleri ciddiye alırsak, bu önlemlere harfiyen uyarsak, bu sayılar azalacaktır ve beraberinde belki önümüzdeki aylarda, aylar içerisinde daha iyi bir şekilde bu hastalıktan kurtulmuş olabileceğiz. Bu inancımızı yitirmemeliyiz” diye konuştu.

BAYRAMDA TOPLU MEKÂNLARDAN UZAK DURALIM

Kurban Bayramı’nda hareketliliğin yoğun olacağına da dikkat çeken Turan, “Önlemlerimizi alarak, birbirimize zarar vermeden kurallara uymalıyız. Bunu yapmamak adına Kurban Bayramı süreci boyunca özellikle toplu mekânlardan uzak durmak, bu bayramda mümkünse Ramazan Bayramı’nda yaptığımız gibi sevdiklerimize telefonla ulaşmak önemli olacaktır” dedi.

OKULLAR NE OLACAK?

Eylül-Ekim aylarında ikinci dalga beklenmesinin belirtilmesinden sonra okulların da uzaktan eğitime devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. Ancak bu konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Editör: TE Bilişim