Suriye’de devam eden Fırat Kalkanı harekatı kapsamında El Bab kentine ilerlemeye çalışan Özgür Suriye Ordusu güçlerini destekleyen Türk askerlerine, terör örgütü IŞİD unsurları tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda iki asker şehit oldu, 15 asker yaralandı.

169’uncu gününe giren Fırat Kalkanı harekatına katılan Türk askerlerinin bulunduğu Suriye’nin El Bab bölgesindeki birliğe, sabah saatlerinde IŞİD terör örgütü saldırı düzenledi. Saldırının ardından IŞİD terör örgütü unsurlarının bulunduğu bölgeler ise karadan ve havadan ateş altına alındı. Bölgeden tahliye edilen yaralı askerler tedavi için Kilis Devlet Hastanesi’ne gönderildi.

TSK’dan acı haberle ilgili yapılan açıklamada, “Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 8 Şubat 2017 sabah saatlerinde DEAŞ terör örgütü ile süren çatışmalar esnasında iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 15 kahraman silah arkadaşımız ise hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz” denildi.

2 ASKER DAHA ŞEHİT OLDU 

Suriye’nin El Bab bölgesinde dün geceden bu yana terör örgütü IŞİD ile süren çatışmalarda öğleden sonra 2 asker daha şehit oldu. Gün içerisinde şehit olan asker sayısı 4’e yükselirken, 169 gündür devam eden harekattaki şehit sayısı ise 60 oldu.

Şehit askerlerin cenazeleri helikopter ile otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna getirildi.

ŞEHİT SAYISI 5 OLDU

Suriye'nin El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ ile süren çatışmalarda 1 asker daha şehit oldu. Cenazesi helikopterle otopsi için Gaziantep'e getirildi. Helikopter pistinde ambulansa taşınan ve Karabük nüfusuna kayıtlı olduğunu belirtilen şehidin cenazesi, Adli Tıp Kurumu morguna konuldu. Gün içerisinde şehit olan asker sayısı 5'e yükselirken, harekat kapsamındaki şehit sayısı ise 61 oldu.

Editör: TE Bilişim