Elazığ'da gece saatlerinde 6,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem oldukça şiddetli hissedildiğinden çevre illerde bundan nasibini aldı. Depremin Elazığ başta olmak üzere Diyarbakır, Samsun, Tunceli ve Adıyaman'da da hissedildiği kaydedildi.

Kandilli Rasathanesi'nden gelen son bilgiler ışığında Elazığ'da saat 20.55 civarlarında Sivrice ilçesinde yaşanan 6,5 büyüklüğündeki deprem çevre il ve ilçelerden de hissedildi. Depremin hemen ardından bir açıklama yapan AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, ekiplerin hemen harekete geçtiğini ve bölgede çalışmalara başladığını söyledi. Olayları takından takip ettiklerini belirten Güllüoğlu, depremin 6,5 büyüklüğünde olduğu ve hemen ardından da artçı sarsıntıların başladığını ifade etti.

4-5 Bina Yıkıldı

Yerin 10 kilometre kadar altında gerçekleşen deprem sonrasında vatandaşların büyük korku ve panik halinde kendilerini sokaklara attıkları kaydedildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremin ardından yaptığı açıklamasında ekipte görev alan arkadaşların büyük bir titizlikle çalıştıklarını ve sadece 4 ila 5 kadar binanın yıkıldığını ifade etti. Soylu, herhangi bir şekilde kendilerine ulaşan bir kaybının söz konusu olmadığını da söyleyerek Malatya'da da birkaç binanın yıkıldığını sözlerine ekledi.

Savunma Bakanı Hulusi Akar ise büyük bir depremin yaşandığını ilk gelen bilgiler ışığında can kaybı olmadığını ve olumsuz bir haber almadıklarını dile getirdi. Kızılay Başkanı Kerem Kınık da binalarında hasar olan vatandaşları evlerine girmemeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Elazığ Deprem

Elazığ Deprem

Editör: TE Bilişim