Elazığ'da yaşanan deprem sonrasında vatandaşların yüzü bir türlü gülmedi. Depremzedelerin çadırları şiddetli yağmur nedeniyle sular altında kalırken şimdiden çoğu çadırın kullanılamaz hale geldiği saptandı.

Elazığ'da yaşanan depremin üzerinden 1 hafta kadar süre geçmesinden sonra bölgede başlayan şiddetli yağışlar çadırlarla kalanlara zor anlar yaşattı. Çadırlar daha şimdiden kullanılamaz hale gelirken Ataşehir mahallesinde odunlarda ıslanınca ısınma problemi de baş göstermeye başladı.

Kurulan çadırlarda kalan bir depremzede akrabaları ile beraber burada olduğunu belirterek 7 yaşında engelli çocuğu olduğunu bacanağının hanımının da kanser hastasına yakalandığı ifade ederek şimdi ne yapacaklarını düşünmeye başladı. Çadırlarda battaniyelerin sulan altında kaldığını belirterek yetkililerden yardım istedi.

Odunlar Islak ve Çadırlar Soğuk

Çadırların kurulmasından sonra muhatap olacakları kimseyi bulamadıklarını söyleyen bir depremzede de içeride soba bile bulunmadığını kendilerine gelip bakanın bile olmadığını söyledi. Kendilerine herhangi bir şekilde bilgilendirme yapılmadığını belirten bir depremzede de nereye gideceklerini bilmediklerini ifade etti.

Çocuklarının giyeceklerinin olmadığını söyleyen diğer bir depremzede de yetkililerden bir açıklama gelmediğini yetkinin tamamen muhtara devredildiğini ancak onunda ayrımcılık yaparak kendilerine yardım etmediğini ve çoğu çadır içerisinde odunların ıslandığını ve yakacak bir şeylerinin kalmadığını dile getirdi.

Editör: TE Bilişim