24 Ocak gecesinde Elazığ'da yaşanan deprem ile ilgili olarak son bilgiler gelmeye başladı. 39 vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremde halen 2 insanımızı kurtarma çalışmaları devam etmekte.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6,5 büyüklüğündeki deprem ile ilgili son bilgiler yeniden güncelleniyor. Cuma gecesinde yaşanan deprem felaketinde şu ana kadar 39 vatandaşımızın hayatını kaybettiği belirlendi.

AFAD ve sivil toplum kuruşları bunun yanında da vatandaşlarımızın da yardımları ile arama kurtarma çalışmalarına geceli gündüzlü olarak devam edilmekte. Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan depremde şu ana kadar 39 vatandaşımız hayatını kaybederken titizlik ile sürdürülen arama kurtarma faaliyetlerinde son olarak 50 yaşındaki Sevim Cambaz'ın cesedi enkaz altından çıkarıldı.

39 İnsanımız Öldü

4 katlı olan Dilek apartmanında devam eden arama kurtarma çalışmalarında gece 02.00 esnalarında bir cesede daha ulaşıldı. Halen enkaz altında 2 kişinin olduğu bilgisi gelirken havanın gece saatlerinde eksi sıfırın altına kadar düşmesi vatandaşları da oldukça zor durumunda bıraktı.

Sağlık Bakanı Koca ise son açıklamasında Sivrice'de yaşanan 6,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında arama kurtarma faaliyetlerinin aralıksız olarak devam ettiğini ve şu ana kadar 39 insanımızın canından olduğunu ifade etti. Bakan Koca, enkaz altında halen vatandaşlarımızın olduğu bilgisini verirken onlara ulaşabilmek adına çalışmaların aralıksız olarak geceli gündüzlü devam ettiğine işaret etti.

Depremden yaralı olarak kurtarılan vatandaşlarımızın durumunun iyi olduğunu da söyleyen Koca, durumu kritik olan kimsenin olmadığını da belirtti.

Editör: TE Bilişim