Elazığ depreminden ilk acı haber maalesef geldi. Soylu tarafından yapılan açıklamada 6,5 büyüklüğünde yaşanan depremde 4 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde akşam saatlerinde yaşanan 6,5 büyüklüğünde depremde 4 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ifade edildi. Bazı il ve ilçelerde de yaralı vatandaşlarımızın olduğu kaydedildi.

İçişleri Bakanı Soylu son açıklamasında, ilk gelen bilgiler ışığında kendilerine gelen haberlerin oldukça acı olduğuna değindi. Malatya ve Elazığ'da 2 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini söyleyen Soylu, yaralı kişilerin de olduğunu söyledi. Soylu, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dilerken yakınlarına da baş sağlığı diledi. Soylu ayrıca deprem bölgesi dışında kalan vatandaşların cep telefonlarını meşgul etmemeleri istendi.

Vatandaşlar Sokaklarda

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da açıklamasında Elazığ'da yaşanan şiddetli deprem sonrasında tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun mesajını gönderdi. Hulusi Akar da deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların can güvenliğini sağlamak adına askeri birliklerin yönlendirildiğini ifade etti.

Depremin Elazığ'ın yanı sıra pek çok il ve ilçelerden de hissedildiği ve vatandaşların büyük korku ve panik yaşadığı belirtildi. Elazığ'dan gelen son görüntülerde vatandaşların sokaklarda yaktıkları ateşlerle ısınmaya çalıştıkları ve park ile meydanları doldurdukları gözlemlendi.

Elazığ Deprem

Elazığ Deprem

Editör: TE Bilişim