Depremin yerin 2 kilometre derinliğinde olduğu belirlendi. Deprem 10.02'de meydana geldi

Depremin meydana geldiği nokta ise Malatya Doğanyol olarak açıklandı.

AFAD'ın verilerine göre, Elazığ'da saat 10:02'de 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.1 olarak duyurdu. 4.9'luk depremin ardından saat 10:11'de 3.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Elazığ'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'ın verilerine göre, merkez üssü Sivrice ilçesi olan deprem saat 10:02'de kaydedildi. Deprem yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi. Deprem Gaziantep ve Malatya'da da hissedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.1 olarak duyurdu.

BİR DEPREM DAHA

4.9'luk depremin ardından saat 10:11'de 3.8'lik bir deprem daha meydana geldi.

"UZMAN İSİMDEN '1 SAAT' UYARISI"

NTV canlı yayınında konuşan YTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depreme ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Birkaç yıl önce bu bölgede yine depremler olmuştu. Yakında Doğu Anadolu fayı var. Burada potansiyel olarak büyük depremler oluşturabilecek faylar var. Bu depremler normal. Kırılmamış pek çok bölge var. Bunlar çok olağan. Beklenmedik depremler değil. Sonrası gelmez diyemeyiz. Gelecek büyük depremleri önceden söyleyemiyoruz. Bu insanlar tarafından hissedilir bir deprem. Depremlerin sonrası gelmez diyemeyiz. Gelecek büyük depremleri önceden söyleyemiyoruz. Herhangi bir evin yıkılacağını düşünmüyoruz ama herkes hissetmiştir. Herkes sokaklardadır şu an. Ben hep şunu tavsiye ederim. 4'ün üzerinde bir deprem olduğu zaman 1 saat dışarda kalmalarını tavsiye ederim. Daha büyüğü gelecekse sokakta olmaları tavsiyesinde bulunurum. Ancak büyük deprem gelir demek mümkün değil.

Editör: TE Bilişim