Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği mitingde kalabalık meydanlara sığmazken, güvenlik bariyeri dışında ve ara sokaklarda da Elbistanlılar Akşener'i bekledi.

Akşener konuşmasını tamamladıktan sonra AKP üyesi olduğu öğrenilen kişinin provokasyon girişimi dikkat çekti. Provokasyon girişimine Akşener sert tepki gösterdi. "Neden terörle ilgili konuşmuyorsun?" diyen protestocuya cevap veren Akşener, "Bunların hepsi böyle. Habur rezaletini ben yapmadım, çadır mahkemeleri ben kurmadım, Barzani’yi ben öpmedim. Oslo’da cıvık cıvık konuşmadım. Peşmerge geçerken davulla zurnayla bu ülkeden onları ben geçirmedim" dedi.

Akşener sesini duyurmak isteyen kişiye tepki gösteren vatandaşları sakinleştirerek "Bir şey yapmayın adama, bir soru sordu cevabını verdik" dedi.

Öte yandan parti kanallarından yapılan açıklamada " Cumhurbaşkanı Adayı Sn. Meral Akşener'in Elbistan mitinginde, "Salih Ünsal adlı, Malatya Darende nüfusuna kayıtlı" bir kişi yüksek sesle soru yöneltmiş ve Sn. Akşener'de bu soruya gereğince yanıt vermiştir..

Şehit yakını olduğunu iddia eden kişinin böyle bir vasfı da yoktur.

Bu gerçek dışı beyan bile, niyetin sorgulanması için yeterlidir.

Sayın Akşener'in her tür terör ile ilgili görüşü ve duruşu herkesçe malumdur.

Provokatif amacı malum olsa da, soru sorma hakkı, Sn. Genel Başkan tarafından, demokrasi anlayışının gereği olarak teslim edilmiş ve yanıtlanmıştır.

Bu tür toplantıların tansiyonu dikkate alındığında, yaşanan kısa süreli arbedenin, bazı basın yayın organlarında linç girişimi diye sunulması etik değildir.

Aksine, Sn. Akşener'in canlı yayında ve herkesin gözü önünde, "Dokunmayın" talimatının ardından bu kişi, katılımcılar tarafından güvenlik güçlerine teslim edilmiştir." denildi.

AA MAL BULMUŞ MAĞRİBİ GİBİ PROVOKATÖR HABERİNE ATLADI

Anadolu Ajansı haberi abonelerine "Akşener'e tepki gösteren kişiye darp" şeklinde geçti.

Haberde " İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki mitingine katılan ve şehit yakını olduğunu iddia ederek, terör sorundan bahsetmesini isteyen kişi, partililerce darbedildi.

Programı kapsamında Elbistan ilçesine giden Akşener, Malatya Caddesi'nde kendisini karşılayan partililere hitaben konuşma yaptı.

Miting sırasında elindeki Türk bayrağı çıkartmasıyla canlı yayın kameramanlarının bulunduğu platforma gelen ve şehit yakını olduğunu söyleyen servis şoförü Salih Ünsal (33), Akşener'e seslenerek, "Bir şehit yakını olarak, bu bayrak uğruna şehit verdik. Bu ülkenin sorunu, ekonomik sorundan önce terör sorunu. Keşke Saray'dan önce terör sorununu nasıl çözeceğinizi anlatsaydınız." dedi.

Bunun üzerine Akşener'in, "Ben terör sorununu çözdüm oğlum, çözdüm. Bunun için nelere uğradım. Ohoo çözdüğüm için nelerle suçlanıyorum. Habur rezaletini ben yapmadım." karşılığını verdiği Ünsal, miting alanındaki partililer tarafından bulunduğu yerden indirilerek darbedildi.

Vücudunun çeşitli yerlerinden darb sonucu yaralanan ve polisin müdahalesiyle kalabalığın elinden kurtarılan Ünsal, polis aracına bindirilerek, Elbistan Devlet Hastanesine götürüldü.

- "Vatan delisi olduğum için saldırdılar"

Hastanede sağlık raporu alan Ünsal, çıkışta gazetecilerin "Şikayetçi oldunuz mu? Neden saldırdılar" soruları üzerine, "Şikayetçi oldum. Daha sonra detaylı açıklama yapacağım. Vatan delisi olduğum için saldırdılar. Şehit yakını olduğum için saldırdılar." dedi.

Ünsal, hastanedeki tedavisinin ardından ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü." denildi.

Editör: TE Bilişim