Konuyu köşesine taşıyan Milliyet yazarı Melih Aşık, İtalya’nın Sardunya Adası’ndan 3 şişe plaj kumu götürmeye çalışırken yakalanan İsveçli bir turiste 3 bin euro ceza yazıldığını kaydetti. Habere göre Sardunya Belediye Başkanı, önümüzdeki yıl plaja havlu yayılmasını da yasaklayacakmış. Çünkü havluya yapışan kum taneleri başka yere taşınıyormuş.

İşte iki olay ve iki yönetici duyarlılığı!

Melih Aşık’ın konuyla ilgili yazısı:

“KUM

Karadeniz kıyısının nadide turizm bölgesi Kıyıköy’den yılda 300 bin ton kum çıkarılması için bir firmanın yaptığı ÇED başvurusuna valilik onay vermiş. Burası hem turizm cenneti, hem değerli balıkların üreme merkezi olarak biliniyor.

Geçenlerde İtalya’nın Sardunya Adası’ndan 3 şişe plaj kumu götürmeye çalışırken yakalanan İsveçli bir turiste 3 bin euro ceza yazıldı. Çünkü adanın kumu özelmiş ve kanunla korumaya alınmış. Belediye Başkanı önümüzdeki yıl plaja havlu yayılmasını da yasaklayacağını söylüyor. Amaç havluya yapışan kum tanelerinin başka yere taşınmasını önlemek. Bir yönetici ‘halka ve gelecek nesillere’ ait değerleri işte böylesine titizce korumalı.”

Editör: TE Bilişim