Türk edebiyatının en önemli Ülkücü kadın yazarlarından Emine Işınsu Öksüz geçtiğimiz gün 83 yaşında hayatını kaybetmişti.

Işınsu’nun cenazesi Hacı Bayram-ı Velî Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Gölbaşı mezarlığında toprağa verildi. 

Aralarında "Sancı", "Çiçekler Büyür", "Azap Toprakları" ve "Ak Topraklar"ın bulunduğu 20'yi aşkın eserin sahibi olan Emine Işınsu Öksüz evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu 5 Mayıs’ta hayatını kaybetmişti. Işınsu’nun cenaze namazı Hacı Bayram-ı Velî Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından

Gölbaşı mezarlığında toprağa verildi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,CHP Istanbul Milletvekili Hamzaçebi, Türk Ocakları Genel Merkezi cenaze törenine çelenk yolladı. MHP ve Ülkü Ocaklarından katılım olmaması dikkat çekti

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, CHP İstanbul Mv İlhan Kesici, Habererk yazarlarından Osman Oktay ise cenaze törenine katılan isimler arasındaydı. 

 Mezarlık'taki defin işlemleri sırasında da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hazır bulundu.

MHP YOKTU

Cenaze törenine MHP'den bir katılım olmazken, çelenk veya çiçekte gönderilmemesi dikkatlerden kaçmadı.

DOSTLARI ÖKSÜZ’Ü YALNIZ BIRAKMADI

Pandemi tedbirlerinden dolayı Işınsu’nun cenaze törenine kısıtlı sayıda kişi katıldı. Prof. Dr. Yağmur Tunalı, eski milletvekili Şevket Bülend Yahnici de Öksüz’e destek olmak için cenazeye katılan isimler arasında oldu.

İlhan Kesici, camide olduğu gibi yakin dostu olan Emine IŞINSU'nun eşi Prof. Dr. Iskender Öksüz'ü yalnız bırakmadı. 

Işınsu’nun eşi Prof. Dr. İskender Öksüz Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Eşim Emine Işınsu’yu az önce kaybettim” diyerek acı haberi duyurmuştu.

 O bir ÜLKÜCÜ idi ve ömrünü öyle tamamladı. Yazdığı eserler yeni nesillerin yetişmesine de rehberlik etmeye devam edecek.


 

Editör: TE Bilişim