Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “667 sayılı ‘Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin' 2. maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 9103 Emniyet Teşkilatı mensubu görevden uzaklaştırılmıştır” ifadelerine yer verildi. Bu polislerden 2 bin 500'ü İstanbul'da bin 350'si Ankara'da görev yapıyordu. Türkiye genelinde 2016 verilerine göre yaklaşık 250 bin emniyet personeli görev yapıyor. Emniyet'ten yapılan açıklamayla birlikte görevli polislerin yaklaşık yüzde 3'ü açığa alınmış oldu.

CİNAYETİ KAMERAYA YANSIMIŞTI

Açığa alınanlar arasında 2 yıl önce Küçükçekmece Halkalı’da, trafikte tartıştığı 33 yaşındaki Ahmet Sülüşoğlu’nu tabancayla vurarak öldüren 1. sınıf Emniyet Müdürü Yardımcısı Celal Yılmaz da bulunuyor.
 
HOPA OLAYLARININ ‘SORUMLUSU’

Listedeki dikkat çeken bir diğer isim ise yine 1. sınıf Emniyet Müdürü olan Muhsin Armağan. Armağan’ın ismi kamuoyunun gündemine 2011 yılında gelmişti. O dönem Başbakan olan Cumhubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Artvin’in Hopa ilçesine miting için gitmiş, otobüsü taşlanmıştı. Çıkan olaylarda Metin Lokumcu isimli öğretmen de polisin orantısız biber gazı müdahalesin sonucu hayatını kaybetmişti. Müdür Armağan ise kızağa çekilmişti.

AKP’Lİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI DA VAR!

Açığa alınanlardan birisi de Emniyet Müdürü Hacı Bayram Koman. 1. Sınıf Emniyet Müdürü olan Koman, 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde AKP’den Bayburt milletvekili olabilmek için Ankara Polis Akademisi Başkanlığı'ndaki görevinden istifa etmişti. Koman aday gösterilmemesinin ardından teşkilata geri dönmüştü.

İŞTE YURT GENELİNDE ‘AÇIĞA ALMA’ OPERASYONUNDAN DETAYLAR

Açığa alınanlardan 115’i emniyet müdürü. Listede 60 emniyet amiri de bulunuyor. Polislerden 2 bin 500’ü İstanbul’da bin 350’si Ankara’da görev yapıyordu. İşte il il açığa alınan polisler


SAMSUN- Samsun Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlükleri’nde görev yapan emniyet müdürleri, emniyet amirleri, komiser ve polis memurlarının da içinde yer aldığı 200 emniyet mensubu açığa alındı. Açığa alınanlar arasında  Bafra İlçesi Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit de var.
VAN- Van’da son kararnameyle 14’ü rütbeli toplam 158 polis açığa alındı. Van Emniyet Müdürlüğü açığa alınan polislerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “667 sayılı ‘Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin’ 2’nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütü  (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle İlimiz Merkez ve İlçelerimizde toplam 14 rütbeli, 144 polis memuru görevden uzaklaştırılmıştır” denildi.


KAYSERİ – Yurt genelinde görevinden uzaklaştırılan 9 bin103 emniyet mensubu arasında Kayseri´de 1 ilçe emniyet müdürü, 1 amir ve 260 polis olduğu belirlendi. Kayseri´de dün geceden bu sabaha kadar  Talas Emniyet Müdürü: Fatih Aşıcı (4. Sınıf Emniyet Müdürü), Abdullah Dede (Emniyet Amiri), Murat Coşkun, Murat Saygılı (Komiser) , Komiser Yardımcıları: Cuma Karan, Erkan Demir, Murat Kökan (Komiser Yardımcısı), Osman Nuri Ağkuş, Ersin Güven, Mustafa Bozkurt, Tuncar Kaya, Şükrü Erdoğan, Mustafa Öğüt, Selami Dalkılıç, Erkan Yılmaz, Yalçın Beşiktaş, Necmettin Oktay, Murat Karakaş, Şeffat Torlak, Şaban Dişçeken, Serkan Sapmaz, Osman Bulut (Başpolis) ve 240 polis memuru  görevden alındı


ERZİRCAN- Erzincan İl Emniyet Müdürlüğünde de Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 57 polis açığa alındı.


Açığa alınanlardan birisinin 4. Sınıf Emniyet Müdürü, birinin başkomiser, birinin komiser, sekizinin komiser yardımcısı, birinin  başpolis ve 45’inin de polis memuru olduğu bildirildi.


TRABZON,GİRESUN, RİZE, GÜMÜŞHANE, ARTVİN- Bu illerde de 3. ve 4. Sınıf 7 Emniyet Müdürü, 35 Komiser ve 187 polis memuru görevden uzaklaştırıldı  Buna göre, Trabzon'da 4. Sınıf 2 Emniyet Müdür, 6 Komiser ve 36 polis; Artvin'de 4. Sınıf bir Emniyet Müdürü, 3 Komiser ve 74 polis; Rize'de 3. sınıf bir, 4. sınıf bir Emniyet Müdürü,5 komiser ve 17 polis; Giresun'da 3 Komiser, 30 polis; Gümüşhane'de 8 Komiser, bir Emniyet Amiri ve 30 polis olmak üzere 187 polis memuru, 35 Komiser, 1 Emniyet Amiri ve 7 Emniyet Müdürü görevden uzaklaştırıldı.


AYDIN-  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün sözde emniyet mahrem yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Aydın'da görev yapan 1’i Emniyet Müdürü, 1’i Emniyet Amiri ve 5’i komiser yardımcısı olmak üzere 93 polis memuru açığa alındı.   Açığa alınan 93 emniyet personeli arasında Söke İlçe Emniyet Müdürü 3. Sınıf Emniyet Müdürü Sedat Haşimoğlu, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli Emniyet Amiri Mehmet Kaan, 5 komiser yardımcısı ve 86 polis memuru bulunuyor.


BATMAN – Batman'da 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile FETÖ/PDY ile irtibatlı olduğu belirtilen aralarında komiser ve komiser yardımcılarının da bulunduğu 81 polis görevden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırılan polis memurlarının silah ve rozetleri de alındı.


SİVAS - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 105 polis açığa alındı.
MERSİN – Mersin’de de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDP) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 13’ü rütbeli 101 polis görevden uzaklaştırıldı


KARAMAN – Karaman'da Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile irtibatı olduğu gerekçesiyle aralarında komiser yardımcılarının da bulunduğu 18 polis açığa alındı.


UŞAK - Uşak'ta da FETÖ’den 4 kişi gözaltına alınırken, 33 polis görevden uzaklaştırıldı


TOKAT- Tokat’ta 2’si şube müdürü 95 polis Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle açığa alındı.  Açığa alınanlar arasında 2 şube müdürü ile polis amirlerinin yer aldığı öğrenildi.


MUŞ- Muş'ta da  1'i komiser 51 polis açığa alındı


NEVŞEHİR- Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 19 polis Emniyet Genel Müdürlüğü 667 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında alınan tedbirler kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü ile bağlantılı olduğu tespit edilmesi ile açığa alındı.  Açığa alınanlar arasında Gülşehir Emniyet Müdürü Mesut B. de bulunuyor.


KARABÜK- Karabük'te de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında biri müdür 5 komiser toplam 23 polis açığa alındı.


ADIYAMAN- FETÖ/PDY terör örgütü ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle açığa alınan 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubunun 90'ı Adıyaman'da görev yapıyor.


MUĞLA – Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ’nün sözde emniyet mahrem yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Muğla'da 45 polis açığa alındı.


ÇORUM - Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle Çorum’da da 81 Emniyet mensubu görevden uzaklaştırıldı. Bunlardan birinin komiser, 80’inin de polis memuru olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim