Olay, Ümraniye, Fatih İlköğretim okulunda meydana geldi. Okul bahçesinde servisçiler arasında çıkan çatışmada Cüneyt Elik öldü. Karşı guruptan Ramazan Sarı ve Kerem Beyazıt yaralandı. Olayın ardından İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ve Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü soruşturma başlattı.

2’Sİ HASTANEDE SEKİZ GÖZALTI; 4 KİŞİ DE ARANIYOR

Araştırmalarda hastanede yaralı olan Ramazan Sarı ve Kerem Beyazıt hakkında gözaltı kararı alındı. Güvenlik kamera kayıtları incelendi. Olaya karışan Serkan Varol, Serat Tunç Berk, Necmettin Altın, Sadullah Elik, Mehmet Aytekin ve Sevim Kırık gözaltına alındı, 4 şüphelinin ise arandığı öğrenildi.

BİR YIL ÖNCE HUSUMET

Polisin yaptığı araştırmalarda iki farklı servis firmasının sahipleri Cüneyt Elik ve Ramazan Sarı arasında 1 yıl önce husumet yaşandığı ortaya çıktı. 26 Temmuz 2016’daki o olayda, Necmettin ve Ramazan Sarı’nın önlerinin kesildiği araçlarına zarar verildiği öğrenildi. İki kardeşin o olaydan ötürü “Cüneyt Elik yaptı” diyerek şikayetçi olduğu öğrenildi. İki grup arasında o olay sebebiyle husumet yaşandığı belirtildi.

SERVİSÇİLER SOKAĞA ÇIKIYOR

Öte yandan servicçilerin en büyük derneği olan İstanbul Servis Esnafı Derneği (İSED) Kartal İBB ek binası önünde basın açıklaması yapacağını duyurdu.

İSED başkanı Cuma Tekin yaptığı açıklamada İSAROD'a yüklenerek "İki esnafta İSAROD üyesi olup,bahsi geçen okulda yaşanan sıkıntılar için ilgili kurumdan arabuluculuk yapmasını istemişler,fakat İSAROD tarafından herhangi bir karşılık bulamamışlardır.Dün Hamza Öztürk TV kanallarında verdiği röportajlarda her ne kadar okul aile birliklerini günah keçisi olarak ilan etse de,ne yazık ki bu elim olaydan üzerine pay çıkarmamıştır.Mevcut başkanı bu tutumundan dolayı İSED olarak şiddetle kınıyoruz." dedi.

Tekin'in açıklaması şu şekilde " Dün Ümraniyede yaşanan vahim olayda hayatını kaybeden esnafımıza Allahtan rahmet , yoğun bakımda olan yaralı esnafımıza da acil şifalar dileriz.

Yaşanan üzücü olay, medya ve sosyal platformlarda anlatıldığı gibi tur firmalarının değil,bireysel esnafların anlaşamamazlığından meydana geldiğinin bilinmesini isteriz.

Sürecin perde arkası, geçen seneden beri sürmektedir.İki esnafta İSAROD üyesi olup,bahsi geçen okulda yaşanan sıkıntılar için ilgili kurumdan arabuluculuk yapmasını istemişler,fakat İSAROD tarafından herhangi bir karşılık bulamamışlardır.Dün Hamza Öztürk tv kanallarında verdiği röportajlarda her ne kadar okul aile birliklerini günah keçisi olarak ilan etsede,ne yazık ki bu elim olaydan üzerine pay çıkarmamıştır.Mevcut başkanı bu tutumundan dolayı İSED olarak şiddetle kınıyoruz.

Zat ı muhteremin bu durumdan pay çıkarıp,çözüm yolları sunmak yerine,başkalarını suçlaması dikkatlerden kaçmamıştır.

Biz İSED olarak yaşanan bu talihsiz olayı tasvip etmemekle birlikte,her iki tarafında ekmeği için bu davranışı sergilediğini de unutmamamız gerekir.

Bu ve benzeri olayların bir daha yaşanmaması için,İSAROD un,İBB'nin,İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin üzerine düşeni yapmaları,gerekli önlemler almaları için,Velilerimizin İstanbul Servis Esnafı hakkındaki olumsuz düşüncelerini değiştirebilmek adına bu akşam,

saat 20,30 da KARTAL İBB ek binası önünde açıklamamız olacaktır."

KARTAL İBB EK HİZMET BİNASI ÖNÜ

SAAT: 20,30

Editör: TE Bilişim