16 Nisan’da yapılacak referandumla Türkiye’nin geleceği ve yönetim şekli değişecek ya da aynı yönetim şekli ile devam edilecek. Seçim havasına giren vatandaşlarımız referandum için “Evet” ve “Hayır” kampanyaları da hızla devam ediyor. Referandum konusunda rengini belli eden ünlü isimler sosyal medyada düşüncelerini paylaşırken, siyasetçiler de yaptıkları propagandalarla “Evet” ve “Hayır” kampanyalarını sürdürüyor.

Bunun yanı sıra her vatandaş kendi çabasıyla propaganda yapmayı sürdürerek sesini duyurmaya çalışıyor. Türkiye’nin ekonomik olarak da nabzının attığı semt pazarları da bu kampanyaların sürdüğü en önemli yerlerden biri haline geldi.

FOTO: SOSYAL MEDYA

Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafta ise soğanların başına konulmuş bir karton dikkat çekiyor. Kartonun üzerinde  “Soyulup soğana çevrilmeye” hayır diye yazılarak ekonomik durumun ağırlığına da göndermede bulunuldu.

FOTO: SOSYAL MEDYA

Ayrıca çuvalla satılan nane kabuğunun üzerine  konulan bir karton üzerinde yazanlarda dikkat çekiyor. Yazılanlarda referandumda verilmesi gereken oyun vurgusu yapılarak ‘Hayır’ deniliyor

FOTO: SOSYAL MEDYA

Editör: TE Bilişim