Ensar Vakfı, Başkentgaz’dan bu 8 Milyon Dolar hakkında açıklama yaptı. Açıklama Habertürk TV'ye gönderilen mesajla duyuruldu.

Mesajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönettiği TÜRGEV’in ABD’de kurduğu TÜRKEN Vakfına gönderildiği açıklandı.

TÜRKEN Vakfı ise bu 8 milyon doları, Manhattan’da yapılan 21 katlı bir yurt yapılması için kullandığı söylendi.

Yine FETÖ!

Türkiye’den ABD’ye giden öğrencilerin FETÖ’nün eline düşürmemek için bir yurt kurulmasına karar verilmiş ve New York Manhattan’ın merkezi yerinde bir arsa satın alınarak, bir yurt yapılacağı açıklandı.

Türken Vakfı yurt inşaatına başlandığını bildirdi

Yurt inşaatına başlanmış ve yurdun 12 katının bittiği açıklandı. Türken Vakfı’nın açıklamasına göre; Yurt İnşaatı vakfın öz kaynakları ve hayırseverlerin yardımı ile karşılanacak.

Başkentgaz, Türken Vakfı yurt inşaatı için yolladığı parayı Kızılay’a şartlı olarak gönderdiği vurgulanarak, Kızılay’ın da bu şartı yerine getirmekle yükümlü olduğu bildirildi. Türken Vakfı bu 8 milyon doların kendilerine geldiği açıklandı. Bu işlemin yasal olduğunun altı çizilerek, ‘Şartlı bağış işlemleri vakıf mevzuatlarında yer alan hukuki işlemlerdendir’ denildi.

2014-2017 yılları arasında Türken Vakfı'na 54 milyon dolar bağış

2019 yılında TÜRGEV ve Ensar Vakfı'nın ABD'de ortak kurduğu Türken Vakfı'na 54 milyon dolar bağış yapıldığı açıklanmıştı.

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, bu bilginin belgesini ABD Hazine Bakanlığı Vergi Dairesi'nden alarak paylaşmıştı. Belgelere göre, TÜRGEV ve ENSAR tarafından kurulan TÜRKEN Vakfı’na 2014-2017 arasında 54 milyon 250 bin dolar bağış yapıldığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim