Prof. Dr. Ercüment Ovalı sosyal medya hesabından bir kez daha koronavirüsün ilacı hakkında müjdeli bir haber verdi. Dornaz Alfa adlı ilacın koronavirüsün tedavisinde kullanılacağını belirten Ovalı, 23 Nisan'ı bir kez daha işaret etti.

Sağlık Bakanlığı'nca çalışmaları onaylanan ve Twitter hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, yaklaşık 1 aydır üzerinde çalıştıkları ilacın koronavirüsün tedavisinde oldukça işe yarayacağını söyledi.

Yaklaşık 1 aydır laboratuarda ekibiyle birlikte kendilerini karantina altına aldıklarını ifade eden Ovalı, Dornaz alfa adlı ilaç ile koronavirüsten kurtulmanın mümkün olacağını dile getirdi.

DORNAZ ALFA NEDİR?

Dornaz alfa (Rekombinan insan DNaz), human DNaz I enziminin rekombinan formudur. Bu ilaç, KF (Kistik Fibrozis) hastalarının mukusundaki nekroza uğramış nötro fillerden açığa çıkan çok miktardaki serbest DNA’yı yıkmak ve böylece solunum yolu sekresyonlarının viskoelastisitesini azaltmak, mukusun klirensini artırmak ve solunum yolu enfeksiyonlarının sık ve şiddetini azaltmak yoluyla akciğer fonksiyonlarını korumak ya da iyileştirmek amacıyla geliştirilmiştir.

Editör: TE Bilişim