Aşı çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Ercüment Ovalı son koronavirüse yakalanmıştı. Kendi ürettiği antikor kokteyliyle üç günde iyileştiğini belirten Prof. Dr. Ovalı, "5 gün önce koronavirüs oldum, akciğerlerim tutuldu. Kokteyl antikor ile akciğerlerim 72 saatte tertemiz oldu, 5. günde evime döndüm" ifadelerini kullanmıştı.

Ercüment Ovalı'nın hem korona sonrasındaki hem de aşıyla ilgili sözleri sosyal medyada dalga geçilmeye başlanınca, dikkat çeken bir çıkış geldi.

"UÇURUMU FARK EDİYORSUN DEĞİL Mİ"

Uluslararası Medikal Kurtarma Ekipleri Derneği (UMKE-DER) şirketinde Umke gönüllü hekimi olan Acil Tıp Uzmanı Serper Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Ovalı'ya destek verdi.

Ovalı'nın sistematik bir şekilde yerin dibine sokulduğunu ifade eden Yılmaz, Ovalı'nın dünya çapındaki aldığı ödülden bahsetti. Yılmaz, aynı zamanda Ovalı'nın yurt içi ve yurt dışında toplam 370 makalesinin yayımlandığını hatırlattı.

"Türk bilim adamları diye övündüğümüz Uğur ve Özlem hoca anaokulundan beri Almanya’da eğitim ve kariyere sahipler. Ne mutlu. Olsun yine de gurur duyduk. İlginç birşey söyleyeyim" diyen Yılmaz, "BioNTech 2017 yılında daha hiç pandemi yokken Alman Devletinden 370 milyon Avro destek almış. Bu fiyat şuan hocanin çalıştığı laboratuvarın sahibi olan hastaneler grubunun mal varlığını yarısı ediyor neredeyse. Destek arasındaki uçurumu fark ediyorsun değil mi" diye sordu.

Yılmaz, "Ergenekon, izinsiz deney, gibi suçlamalar ile yapılmadık kalmadı kendisine. Çoğundan aklandı ya da devam ediyor davaları. Neyse bunları da bilin istedim" derken, "Başaranların topuklayıp gittiği ya da gittiği yerde başardığı bir sistem içinde çabalayanların emeği saygıyı hak ediyor!" diye belirtti.

Sarper Yılmaz şunları yazdı:

Şimdi lütfen arkanıza yaslanarak yazacaklarımı sakince okuyup bir değerlendirme yapın. Bugün size bir kişiyi yakın takip ettiğim için anlatacağım. Karar sizindir. Prof. Dr. Ercüment Ovalı

1-Evet bu floodu hoca ile ilgili alaycı ve küçük düşürücü paylasımlardan sonra hazırlamaya karar verdim. Gerçekte bir bilim insanı sistematik olarak el birliği ile yerin dibi sokuluyor. Sanırım bu flooddan sonra ben de bundan payımı alacağım ama yine de yazmak istedim.

2- Hocanın bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında toplam yayınlanmış makale sayısı 370!! (Benim 2 bile olmadı hala) Bunların 59’u yurt dışında en prestijli dergiler. Bir çok rektör ve dekanın 10larca katı bu. Devam edeyim.

3- Devamı , 2017 yılında “Kan ve Kök Hücreden Yapay Deri Üretimi” ile dünyanın prestijli tıp ödüllerinden, ABD Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Derneği’nin “En İyi Deneysel Araştırma Ödülü”ne layık görüldü. Ödülü şehit düşen Eren Bülbül ve askerlerimize adadı.

4- Gel gelelim hani bu aşı nerde? -“Çalışmalar şunu gösteriyor ki bir virüsün zayıflayabilmesi için 300 pasaj (bir yerden başka bir yere atlayarak çoğalması) görmesi gerekiyor ve her bir pasajında 3 gün olduğunu düşünürsek bunun ortalama 900 gün olduğunu gösteriyor yani 3 sene.”

5- Bu da hocanın açıklaması üzerine çalıştığı aşı ile ilgili. Bu açıklamayı sadece 1 basın kuruluşu haber yaptı. Diğerleri görmezden geldi.Ropörtajlardaki bir cümle cımbızla çekilip bak ne dedi denilerek kahkahalar atıldı. Pamukta fasülye deneyi ile akademiye girenler tarafından

6- Türk bilim adamları diye övündüğümüz Uğur ve Özlem hoca anaokulundan beri Almanya’da eğitim ve kariyere sahipler. Ne mutlu. Olsun yine de gurur duyduk. İlginç birşey söyleyeyim.

7- BioNTech 2017 yılında daha hiç pandemi yokken Alman Devletinden 370 milyon Avro destek almış. Bu fiyat şuan hocanin çalıştığı laboratuvarın sahibi olan hastaneler grubunun mal varlığını yarısı ediyor neredeyse. Destek arasındaki uçurumu fark ediyorsun değil mi?

8- Türklerin yurt dışındaki “Başarılarına” bakarak hayıflanıp içerideki “başarabilecekleri” ya desteklemiyoruz ya da -Aşı? -Yılbaşı diye aşağılamaya devam ediyoruz.

9- Bu süreçte en fazla mikrofon uzatılan hocaydı belki; -Bir tane sağlık çalışanını ya da bölümü aşağıladığını -Bir tane yüksek perde sattığını göremezsiniz. Aksine yanında düşük maliyetle destek veren tüm ekibe kahraman evlatlarım diye sesleniyor her fırsatta.

10- Ergenekon, izinsiz deney, gibi suçlamalar ile yapılmadık kalmadı kendisine. Çoğundan aklandı ya da devam ediyor davaları. Neyse bunları da bilin istedim. Başaranların topuklayıp gittiği ya da gittiği yerde başardığı bir sistem içinde çabalayanların emeği saygıyı hakediyor!"

Editör: TE Bilişim