Mete Sönmez / Habererk / Muğla

LİNKLERİN KALDIRILMASI TALİMATI VERMİŞTİ
MHP’li belediye başkan adayının Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanmasının ardından gözler Muğla’nın Seydikemer Belediyesi’ne çevrilmiş durumda. Mevcut Belediye Başkanı tarafından Cumhurbaşkanına hakaret içerikli paylaşımlarının bilinmesine rağmen bazı kimselerin üst düzey görevlere getirildiğinin ortaya çıkmasıyla ilgili yapılan haberlerin linklerinin kaldırılması için mahkemeye başvurulmuş mahkeme de linklerin kaldırılması yönünde karar vermişti. Ancak ilçeden gelen son dakika bilgilerine göre Cumhurbaşkanına hakaret içeren paylaşımlarda bulunan birçok ismin belediyede çalıştırıldığının ortaya çıkması üzerine vatandaşların da duruma tepki gösterdikleri ve mevcut belediye başkanıyla yola devam edilmesi halinde birçok kişinin AK Parti’ye oy vermeyeceğini söylediği dile getiriliyor. 

ÜSTÜ KAPATILMAK MI İSTENMİŞTİ?
Tüm Türkiye’de Cumhurbaşkanına hakaret içerikli paylaşımlarda bulunan şahıslar ve kurumlarla ilgili savcılıklar işlem başlatırken Muğla’nın Seydikemer ilçesinde Cumhurbaşkanına hakaret edenlerle ilgili dosyanın göstermelik bir soruşturmayla kapatılmaya çalışıldığı iddia ediliyor. Sitemizde yayınladığımız haberlerle ilgili linklerin kaldırılması yönünde talimat veren savcılığın kararına tepkiler de artıyor. 
Seydikemer’de 23 yıldır esnaflık yaptığını belirten bir kişi haber merkezimizi arayarak konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Hukukun kuralları Zonguldak’ta farklı Seydikemer’de farklı mı işliyor? Fethiye başsavcılığı konuyla ilgili derhal bir tahkikat yaptırması gerekmiyor muydu? Bu meseleyi kamuoyunun gündeminden kaçırmaya çalışanlar kimlerdir? Zonguldak’ta Cumhurbaşkanına hakaret edeni hapse atan hakimin okuduğu kitapla Seydikemer’de Cumhurbaşkanına hakaret edeni ifade özgürlüğü kapsamında değerlendiren hakimin okuduğu kitap farklı mı? Bu nasıl bir çelişkidir?”

“BELEDİYE BİNASININ SAHİBİ FİRARİ Mİ?”
Seydikemer’in merkez itibariyle küçük bir ilçe olduğunu, herkesin birbirini tanıdığını dolayısıyla kimsenin açıktan tepki göstermeye cesaret edemediğini söyleyen eski bir eğitimci ise şu ifadeleri kullandı, “Millet tepki göstermeye korkuyor. Esnaf işinden ekmeğinden olmaktan korkuyor. Herkes belediye başkanına, başkan yardımcılarına öfkeli çünkü bu hakaret olayını hepsi biliyordu. Mesela şu anda belediye binasının sahibinin FETÖ’den firari olduğu iddiaları var. Kimsenin sesi çıkmıyor çünkü bunu herkes biliyor ama korkuyor. Yazıktır, bu ülkenin liderine hakaret edenleri mesai arkadaşın yapacaksın sonra da çıkıp tekrar başkan adayı olmak için her türlü düzenbazlığı yapabilenlerle bir olup rol kapmaya çalışacaksın.”
 

Editör: TE Bilişim