Tüm bunlarla  beraber bir başka iddia var: Erdoğan'a suikast yapılacak mıydı? Buna kim engel oldu?Hedef tahtasında kim vardı? 

Bu nedenle Hakan Fidan İsrail ve cemaat tarafından istenmeyen adam ilan edildi.

Erdoğan’ın bir süreden beri bağırsaklarında yaşadığı ‘ülserli kolit’ rahatsızlığı nedeniyle ilaç tedavisi görüyor ve düzenli diyet yapıyordu.

Ancak, ishal, kanama ve kilo kaybı gibi kontrol edilemeyen sonuçları olan hastalığın tedavisi için cerrahi müdahale gerekiyordu.

Recep Tayyip Erdoğan herkesten habersiz bir şekilde o dönem FETÖ’ye ait olan i Fatih Üniversitesi Sema Uygulama ve Araştırma hastanesine yattı.

Erdoğan'ın ameliyatı için hazırlıklar yapıldığı esnada devreye MİT müsteşarı Hakan Fidan girerek ameliyatını iptal etti.

FETÖ’ye ait hastaneden çıkarılarak Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Erdoğan, 28 Kasım 2011 tarihinde burada ameliyata alındı.

İSRAİL VE CEMAAT TARAFINDAN HAKAN FİDAN İSTENMEYEN ADAM İLAN EDİLDİ

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen 2014/75025-50403 sayılı soruşturmalar ve bunlarla bağlantılı olarak Türkiye genelinde tanık/müşteki/bilgi alması yapılan şahısların ifade beyanlarında çok çarpıcı detaylara ulaşıldı.

Eski MİT başkanları ile Hakan Fidan’ı kıyaslamak gerekiyor.

Bu göreve Hakan Fidan yerine cemaatten olan ve emniyet kökenli R.’in getirilmesi ile dış güçlerin paralel yapının hedefleri doğrultusunda hizmet ettirilmesi istenilmiştir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan rahatsızlandığı zaman cemaate ait bir hastaneye yatırıldığını duyan Hakan Fidan hızlı bir şekilde hastaneye yetişip ameliyata mani olmuş ve cemaatin/ paralel yapının yapmak istediği tehlikeli sonuca engel olmuştur.

Bu sebeple başta İsrail ve Paralel Yapı /Cemaat tarafından Hakan Fidan sevilmeyen istenmeyen bir şahsiyet edildi

 ERDOĞAN CEMAATİN İPİNİ ÇEKTİ

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın müdahalesiyle suikasttan son anda kurtulan Recep Tayyip Erdoğan 28 Kasım 2011 tarihinde yapılan ameliyatının ardından 12 Şubat 2012 tarihinde başka bir ameliyat daha olarak sağlığına kavuştu. 

Bu süre içerisinde sürekli Hakan Fidan'dan bilgi alan Erdoğan, 29 Mart 2012 tarihinde Güney Kore’ye gerçekleştiği ziyaret öncesi dershanelerin kapatılacağını açıklayarak FETO/ PDY'nin ipini çekmiş oldu.

İSRAİL GERİ ADIM ATTI

Mayıs 2010 tarihinde Mavi Marmara baskını ile Türkiye ile İsrail arasında ilişkiler askıya alınınca devreye FETÖ girdi.

Erdoğan'a yapılan suikast girişimi başarısız olunca CIA ve FBI ajanlarının yetiştirdiği FETÖ’cüler önce 2013 tarihinde 17/25 Aralık operasyonunu devreye koydu.

Bununla da başarılı olmayınca 15 Temmuz 2016 günü darbe girişimde bulundular.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milleti sokağa dökmesi tüm çabalarını boşa çıkardı.

15 Temmuz darbe girişiminin sonuçsuz kalması sonrası İsrail geri adım attı.

12 Ekim 2016 tarihinde (6 yıl aradan sonra) İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, 2010'dan bu yana Türkiye'yi bakan seviyesinde ziyaret eden ilk isim olmuş ve Enerji Bakanı Berat Albayrak'la ikili görüşmeler gerçekleştirmişti.

MAVİ MARMARA OLAYINDAN DOLAYI İSRAİL İLE İLİŞKİLER ASKIYA ALINMIŞTI

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkiler, Mayıs 2010'da İsrail askerlerinin Gazze'ye yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine yaptıkları ve 10 Türk vatandaşının ölümüyle sonuçlanan baskının ardından kopma noktasına gelmişti.

Diplomatik ilişkilerin düzeyi düşürülürken, askeri işbirliği ise askıya alınmıştı.

Habererk/Lokman HAPPANİ/ KİLİS

Editör: TE Bilişim