AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri ile görüşmeye başlamasının ardından katıldığı bir programda BAE'nin Türkiye ile görüşmek zorunda kaldığı yönündeki açıklamaları nedeniyle; AKP içinde adeta kriz yarattı.

Özkan'ın söz konusu açıklamasının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Özkan'ın sözlerinin AKP'nin görüşlerini bağlamadığı yönünde açıklamalarda bulunurken; kulislerde Özkan'ın görevden alınacağı öne sürülüyordu.

GÖREVDEN ALINDI

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, partisiyle yaşadığı gerilimin ardından görevden alındı.

Özkan'ın yerine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AKP Bartın milletvekili Yılmaz Tunç getirildi.

''ERDOĞAN TARAFINDAN AZARLANDI''

Gazeteci İsmail Saymaz, Özkan'ın görevden alınmasının ardından Erdoğan'ın bugünkü AKP MKY toplantısında Özkan'ı azarladığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Saymaz, ''Günlerdir istifa etmemekte direnen AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, bugün AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sertçe uyarıldı ve azarlandı. Özkan, toplantıdan sonra istifasını sundu'' ifadelerini kullandı.

ÖZKAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Yaşanan gelişmenin ardından Özkan, ilk açıklamasını sosyal medya hesabından yaptı. 

Özkan'ın açıklaması şöyle: 

''Sayın Grup Başkanımız ve çalışma arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler neticesinde, dört yıldan beri yürüttüğüm AK Parti Grup Başkanvekilliği görevimden affımı istirham etmiş bulunmaktayım. 

Genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim.

AK Parti'de aslolan makam ve mevki değil görev ve sorumluluklardır.

Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir nefer olarak her daim görev ve sorumluluklarımı sonuna kadar yerine getirmek için tüm gayretimle çalışmalarıma devam edeceğim.

Saygılarımla.''

NE OLMUŞTU? 

AKP içindeki tartışmaların ardından Cahit Özkan, bugün AKP Genel Başkanı ve  Cumhurbaşkanı Erdoğan'la fotoğrafını paylaşmış; fotoğrafa "Kim kiminle yürür, ona bakın siz. Bırakın dönsün dönme dolaplar" notunu düşmüştü. 

Cahit Özkan, AKP'yle arasını düzeltmeye çalışıyor: Bu kez Erdoğan'a şiirle seslendi, 'Bırakın dönsün dolaplar'

Özkan geçtiğimiz günlerde de kendisine tepki gösteren AKP Sözcüsü Ömer Çelik ile fotoğrafını paylaşmış ve ''Sıkı dostlar arasına kimse giremez'' yazmıştı.

Editör: TE Bilişim