Yaklaşık 50 dakika süren Erdoğan-Bahçeli zirvesinde, Irak’ın kuzeyindeki terör yuvalarına yönelik operasyon, Libya'da atılan adımlar ve Ayasofya'nın durumu masaya yatırıldı.

Görüşmede, Irak'ın kuzeyine operasyonun yanında, Libya'daki gelişmeler ve Ayasofya'nın durumunun da masaya yatırıldığı öğrenildi. Erdoğan ve Bahçeli'nin Ayasofya konusunda, Danıştay'ın 2 Temmuz'da  vereceği kararı beklediği ve çıkacak karara göre atılması gereken adımlara yönelik değerlendirmelerde bulunduğu belirtildi.

Yeni Akit'te yer alan habere göre, Erdoğan ve Bahçeli’nin görüşmesinin bir başka konu başlığı ise korona virüs oldu. Erdoğan’ın Bahçeli’yi salgın sürecinde nelerin hayata geçirildiği ve bundan sonra atılması gereken adımlar konusunda bilgilendirdiği belirtildi. Bahçeli’nin de hükümetin korona virüsle vermiş olduğu mücadeleden dolayı teşekkürlerini ilettiği belirtildi.

BARO VE SİYASİ PARTİLER YASASI

Erdoğan ve Bahçeli, iç politikayla ilgili de önemli istişarelerde bulundu. Erdoğan’ın Bahçeli’ye baroların seçim sistemiyle ilgili yapılacak düzenlemeyle ilgili bilgi verdiği belirtildi. Bahçeli daha önce bu konuda yapılacak düzenlemeye MHP’nin destek vereceğini ifade etmişti.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ

Baro düzenlemesinin yanı sıra görüşmede, TBMM’de 12 Temmuz’da yapılacak başkanlık seçimin de Cumhur İttifakı adayının belirlenmesine ilişkin görüş alışverişi yapıldığı da öğrenildi. Siyasi Partiler ve Seçim Kanunları ile ilgili düzenlemenin de ele alındığı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli son olarak, 27 Mayıs’ta “Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na dönüştürülen Yassıada’nın açılışında bir araya gelmişti.

Editör: TE Bilişim