Bıyık "Zaman gazetesi almak caiz değil" demesinin ardından Görmez tarafından sürüldüğünü hatırlattı.

Erdoğan: Lafü güzaf

Twitterdan dün açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Oğan’ın sözlerine sessiz kalmakla eleştirdiği ve cevap vermesi gerektiğini söylediği Erdoğan, Malatya’da bazı tesislerin açılış törenindeki konuşmasında isim vermeden değindi. Erdoğan, “Devlet içinde devlet asla. Bu devlet Türkiye Cumhuriyeti devleti. Devletimizin içinde devlet kurmak isteyenleri biliyoruz. İşte birisi Pensilvanya’ya gitmiş. Orada, gelsene. Niye gelmiyorsun. Tek devlet noktasında zaten hassasiyetimiz bellidir. O da Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Bunun dışında konuşulanlar lafü güzaftır. Kimse bize bir şeyler uydurmaya gayret etmesin, kusura bakmasınlar” dedi.

Yıldırım: Önemi yok

Başbakan Binali Yıldırım da Oğan’ın sözleriyle ilgili, “Şaka mı yapıyorsunuz? Türkiye Cumhuriyeti devleti, 29 Ekim 1923’te kuruldu. O da Osmanlı Devleti’nin devamı olarak kuruldu” dedi. Toplu açılış töreni için Sivas’ta bulunan Başbakan Yıldırım, gazetecilerin soruları üzerine “Kimin ne söylediğinin önemi yok, bazı televizyon programcılarının, yorumcularının söylediği laflar, bizim partimizi bağlamaz” diye konuştu.

Ünal: Lider Atatürk

AKP sözcüsü Mahir Ünal ise yaptığı yazılı açıklamada Oğan’ın sözleri için “Türkiye’nin son 15 yılında AK Parti’nin gerçekleştirdiği reformlar ortadayken, hâlâ irtica kampanyaları üzerinden insanların korkutulmaya çalışılması, beyhude bir çabadır. Söz konusu kişinin görüşlerinin sadece kendisini bağladığı gayet açıktır. AK Parti’yi değerlendirmek isteyenler, provokatif söylem ve eylemlere değil, sadece 15 yıllık icraatımıza bakmalıdırlar” değerlendirmesini yaptı. Ünal, “Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucu lideri, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarımızın kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

Yarkadaş: Beklediler

CHP milletvekili Barış Yarkadaş, AKP’nin Oğan’ın sözlerine ilişkin açıklama yapmak için 48 saat beklediğini, MHP tepki gösterince açıklama yaptığını söyledi. Yarkadaş Twitter’dan yaptığı açıklamada “Hepimiz Ayhan Oğan’ın o sözlerinin, AKP’nin üst yönetiminin düşüncesi olduğunu biliyoruz. 16 Nisan referandumu bunun içindi. AKP, 15 Temmuz’u yeni devletin kuruluş tarihi olarak düşünüyor” dedi.

Kirli bir FETÖ ağzı

Eski AKP MKYK üyesi Ayhan Oğan’ın “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Erdoğan’dır” sözleri ne tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bahçeli, Oğan’ı “müptezel” olarak nitelendirdi. Bahçeli, “yeni bir devlet kuruyoruz ağzının kirli bir FETÖ ağzı, aynı zamanda manda ve himaye arayan ihanet ortaklarının karanlık bir arayışı” olduğunu söyledi. Bahçeli, “15 Temmuz’u basamak yaparak, 16 Nisan’ı bahane ederek yeni devlet, yeni kurucu amacında olan varsa, aklını başına, ayağını da denk alsın. Milli Mücadele’yi 15 Temmuz’la kıyaslamak, fırsattan istifade Türkiye’yi budamak ihanettir, niyet sahipleri karşılarında MHP’yi bulacaktır. İnanıyorum ki, bu olanlardan, Cumhurbaşkanı da rahatsız ve memnuniyetsizdir. Aksini düşünmek ise milli bir felakettir” dedi.

Editör: TE Bilişim