"2020'nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı" manşeti altında Ayasofya'nın ibadete açılmasına da yer veren Sözcü gazetesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'okumuyorum kimse de para verip almasın' dediği Sözcü gazetesinin telefon uygulaması Türkiye Büyük Millet Meclisi haber ağından çıkarıldı.

Bir süre sonra tekrardan yüklenen gazetenin uygulamasının 'teknik sıkıntı' kaynaklı olduğu ileri sürüldü.

UYGULAMAYI KİMLER KULLANIYOR?

TBMM'nin yasama faaliyetleri, haberler ve tutanakların yer aldığı aplikasyonu milletvekili, çalışan ve basın mensupları kullanıyor.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün cuma çıkışı sorulara yanıt verdi. Bir muhabirin, Sözcü gazetesinin "Ayasofya'nın açılışını '2020'nin felaketleri'" olarak gösterilmesi soruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben Sözcü gazetesini okumuyorum. Kimse de buna para verip almasın. Ayasofya 2020'nin adeta taçlı yıldızıdır" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ayasofya'nın açılışını '2020'nin felaketleri' ve 'hatırlamak istemediğimiz' olayları arasında sayan bir zihniyet, hangi topraklara ait olabilir?'' diye sormuştu.

Editör: TE Bilişim