Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ile Beştepe’de görüştü.

CHP’li Kesici, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM’deki yemin töreni görüntülerini paylaşarak, "Cumhuriyetimizin 3. Dönemi 09.07.2018 tarihi itibariyle Sayın Devlet Başkanı-Cumhurbaşkanımızın TBMM’de yemin etmesiyle başlamış bulunmaktadır. Allah vatanımız, devletimiz, milletimiz ve halkımız için hayırlı uğurlu etsin. Devletimiz ve Cumhuriyetimiz ilelebet payidar olsun" tweetiyle kutlamıştı.

Ayşe Sayın'ın özel haberine göre, Kesici görüşmenin ardından Cumhuriyet'e konuştu.

'TAMAMEN BİR NEZAKET ZİYARETİ'

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici 'nin ziyarete dair açıklaması şu şekilde:

"Ben bu randevu talebini 25 Haziran'da seçimin hemen ardından iletmiştim. Randevu bugüne verildi. Görüşmeden Kemal Kılıçdaroğlu'nu da bilgilendirdim. Sonrasında da görüşmeyle ilgili kendisine bilgi verdim. Tamamen bir nezaket ziyaretiydi. Kendisini tebrik edip başarılar diledim. Bunun dışında özel bir gündemle yapılmış görüşme değildir."

24 Haziran seçimlerinin ardından CHP 'de, Erdoğan'ı 'tebrik etme' konusunda görüş ayrılığı yaşanmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Erdoğan'ı tebrik ettiniz mi?' sorusuna "Demokrasiye inanmayan bir insan tebrik edilemez. Yasama-yargı-yürütmeyi kendine bağlayan biri tebrik edilemez. Nesini tebrik edeceğim? Bir partinin genel başkanı mahkemelere hakim tayin ediyor. Nesini tebrik edeyim?" yanıtını vermişti.

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ise seçimin ertesi günü Erdoğan'ı telefonla arayarak tebrik etmişti.

Kaynak: iha