Senegal'de Türk gazetecilerle sohbet eden Erdoğan, Doğu Guta'daki katliam için, "Yapılanları gördüğüm zaman, insan olmaktan, baba olmaktan, siyasetçi olmaktan, hatta cumhurbaşkanı olmaktan utanıyorum" dedi.

Afrika turunda Türk gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal'in başkenti Dakar'da gündeme ilişkin soruları cevapladı.Doğu Guta'daki tahliyelerle soruya cevap veren Erdoğan,Putin’i arayıp Doğu Guta’daki tahliye için ricada bulunduğunu söyledi.

CUMHURBAŞKANI OLMAKTAN UTANIYORUM

Erdoğan, "Orada çocuklar ve kadınlar öldürülüyor. Sözüm ona sivillerin gözetileceği söyleniyor ama, videolar, fotoğraflar ortada. Yapılanları gördüğüm zaman, insanolmaktan, baba olmaktan, siyasetçi olmaktan, hatta cumhurbaşkanı olmaktan utanıyorum."

MESAFE KATEDİLMEDİ

Putin’den Doğu Guta’ya insani yardım konusunda, yaralıları oradan tahliye konusunda bize yardımcı olunmasını istedim. ‘Tahliye edilenleri biz alalım ülkemizdeki hastanelerimizde bunların tedavilerini yaptıralım’ dedim. O da buna olumlu bir yaklaşım gösterdi. Ama bu isteğimizle ilgili maalesef bir mesafe katedilemedi. Çocukların ve kadınların tahliye edilerek Şam’a gönderildiklerine dair haberler var. Ama Şam’a gönderilmiş olmaları, ejderhaya teslim edilmeleri anlamına gelir.

Editör: TE Bilişim