Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu tarafından acil kullanım onayı verilen, korona virüs aşısını Ankara Şehir Hastanesi'nde az önce yaptırdı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşı yaptırmasının ardından hastane çıkışı basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ikinci doz aşıyı 28 gün sonra olacak.
Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
“Öncelikle Ankara Şehir Hastanesi, personeli ve hemşireleriyle büyük bir mücadeleyi sürdürdüler. Sayın Bakanımız Fahrettin Koca, ilk aşıyı ben yaptıracağım dedi ve aşı yaptırdılar. Bilim Kurulu üyelerimiz aynı şekilde yaptırdı. Ben de aynı şekilde aşıyı yaptıracağım demiştim. Benle birlikte Merkez Karar’daki arkadaşlarımla birlikte yaptırdım.

"25-30 MİLYON DOZ AŞI DAHA GELECEK"


Diğer arkadaşlarım da aşıyı yaptırdık. Türkiye genelinde aşılama şuanda 300 bini aşmış vaziyette.
Benim özellikle şöyle bir istirhamım var. O da tüm başta tüm siyasi liderler ve bunun yanında tüm milletvekillerimiz olmak üzere, bu kampanyayı güçlü kılma noktasında onlarında belirlenmiş olan aşılanma noktalarında aşıyı teşvik ederlerse çok çok isabetli olacağına inanıyorum. Tabii biliyorsunuz da burada Bilim Kurulu’nun da belirlediği bir takvim var.
Şuan da ilk etapta gelen aşı miktarı belli. Ardından şimdi yaklaşık 25-30 milyon doz aşı daha gelecek. Böylece bunu süratle sürdürelim istiyoruz. “

Editör: TE Bilişim