AKP’nin kamuoyu araştırmalarını yapan şirketlerle görüşen Erdoğan’ın bir süre anket yapılmasını durdurmaları talimatı verdiği iddia edildi.


16 Nisan’da yapılacak referandumun kampanyası hızla devam ederken, AKP’de yaptırılan kamuoyu araştırmaları memnunluk yaratmadı. Kararsızlarla birlikte başkanlık sistemine çıkan evet oyu oranının uzun süredir artmamasının tereddüt yarattığı öğrenildi.

ANKA’dan Besti Karalar'ın haberine göre, edindiği bilgilere göre; AKP’nin kamuoyu araştırması yaptırdığı şirketlerle Külliye’de bir toplantı yaptığı iddia edildi. Gelen sonuçların ise memnuniyet yaratmadığı ve sonuçların kamuoyuna yansımasının ise toplumda algı oluşturacağı yorumlarının yapıldığı kaydedildi. Üst üste yapılan anket sonuçlarının aynı oranda kalmasının, “Halk henüz Anayasa değişikliği teklifinin iyi anlamamış” yorumlarına neden olduğu belirtildi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yapılan kamuoyu araştırmalarının beklenilenin altında gelen sonuçlarının basına ve kamuoyuna yansımaması için bir süre Anayasa değişikliği teklifi ile ilgili araştırma yapılmaması talimatı verdiği iddia edildi.


Erdoğan, Mart ortasına kadar meydan mitinglerinin nabzını tutacağı ve gerekirse Mart sonunda bir anket yaptıracağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim