Darbe girişimine karşı iktidar ve muhalefetin ortak tepkisi ve ardından Beştepe'de üç partinin liderleriyle yapılan zirveyle başlayan siyasetteki yumuşama havası devam etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bu yumuşama atmosferinin daha da ileri bir aşamaya getirilmesi için yeni bir adım daha atılmış ve Türkiye'de açılmış bin 500'e yakın hakaret davası ve 104 fezlekenin hepsinden vazgeçtiğini açıklamıştı.

Bolu F Tipi Ceza Evinde yatan ve son günlerde geçirdiği rahatsızlık sonucu İzzet Baysal Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmış ve ameliyat olan Çakıcı'ya Cumhurbaşkanı'na hakaretten 10 ay ceza verildiği bildirildi.

Öte yandan Çakıcı'nın Nisan ayı sonunda cezasının biterek tahliye edileceği ama bu ceza dolayısıyla cezaevinde yatmaya devam edeceği gelen bilgiler arasında.

Eleştiri dozunu azaltmıştı

Bilindiği gibi Çakıcı 15 Temmuz Darbe girişiminden önce oldukça sert mektuplar yazarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirmiş, 15 Temmuz sonrası ise mektuplarında " Önceki sözlerimin arkasındayım, ama şimdi birlik zamanı" diyerek eleştiri dozunu azaltmıştı.

Çok sert ifadeler

Çakıcı, bugün gönderdiği mektupta çok sert ifadeler kullanarak "Rizeli Recep! Sana biat eden(geçmişte ve şimdi)Alaattin Çakıcı’nın anası kahpedir.Sende biraz erkeklik var mı?Erkek adam verdiği sözde durur.Sende erkeklik ne arar!" dedi

Çakıcı sözlerine "Bugüne kadar sana ne söylemişsem sözümün arkasındayım.

15 Temmuz’dan evvel seninle ilgili davalardan,hastalık nedeniyle duruşmalara gidemediğim halde,savunmam alınmadan gıyabımda ceza verilmiş.Bu şekil ceza,yasal değildir.Verilecek hüküm,yasa gereği duruşmada sanığın yüzüne okunur ve sanığa 7 gün içerisinde itiraz yolu açık olmak üzere tebliğ edilir.

Gıyabımda verilen ceza,04.11.2016 tarihinde verilmiş,ancak hukuki itiraz süreçleri ihlal edilerek 30.3.2017 tarihinde kesinleşmiş hüküm yatmış olduğum hastanede tarafıma tebliğ edildi.

Rabbim sizi bir defa kuyuya atılmaktan kurtardı.Egoist,bencil,kibirli,nefsini yenememiş; milletin bir bölümünü ötekileştiren gelecekte milletin hizmetkarı mı olacaksınız? Yoksa İslam’ın ve insanlığın düşmanı baba Hafız Esad gibi olmayı mı düşünüyorsunuz? Rabbim sizi bildiği gibi yapsın."diye devam etti.

Ayrıca bir Not ekleyerek "Türkiye’deki tüm dostlarım bundan böyle(doğrudan ya da dolaylı olarak)’’ Tayyip Bey’e bir şey söyleme” gibilerden ricacı olmasınlar!" dedi.

Editör: TE Bilişim