İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da 27 Mart'ta yaptığı konuşmada aynı öneriyi dile getirmişti

İmamoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı: "Hasta sayısının artacağı hızla artacağı göz önüne alındığında, sahra hastanelerinin kurulması, ekipman ve uzman hekimlerle mutlaka donatılması için mutlaka harekete geçilmelidir. Bu vesile ile hava, kara ve metro ile ulaşılabileceği en merkezi noktada bulunan ve pek çok kapalı boş mekana sahip olan Atatürk Havalimanı'nın da hızla koronavirüs ile mücadele için bir geçici hastaneye dönüştürülmesi düşünülmelidir."

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamada bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Sağlık Bakanlığı’na 27 Mart günü önerdiğimiz Atatürk Havalimanı’nın sahra hastanesine dönüştürülmesi önerisinin kabul görmesi sevindiricidir" dedi.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamada bulunan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

* Sağlık Bakanlığı'na 27 Mart günü önerdiğimiz Atatürk Havalimanı'nın sahra hastanesine dönüştürülmesi önerisinin kabul görmesi sevindiricidir.

* Yine, altyapıları hazır olan Maltepe ve Yenikapı Meydanları ile Gürpınar Balık Hali'nin de bu kapsamda düşünülmesi hızlı sonuç verecektir.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI ÖNERİSİ DE YAPMIŞTI

İmamoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın il il salgın verilerini açıklaması ve İstanbul’un virüsün merkezi olduğunun anlaşılmasıyla, “Sağlık Bakanımız Sayın Koca, bizim de daha önce belirttiğimiz gibi salgının Türkiye merkezinin İstanbul olduğunu açıkladı. Toplam hasta sayısının %60'ının İstanbul'da olduğunu paylaştı. En azından İstanbul'a özel bir sokağa çıkma kısıtlaması kararı gecikmeden alınmalıdır” demişti.

Editör: TE Bilişim