Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edilen 2020 yılına ait Cumhurbaşkanlığı Bütçe Teklifi’ne göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aylık maaşına  7 bin TL zam yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2019 yılında olan 74 bin 500 lira olan maaşı 2020 yılında 81 bin 250 liraya yükselecek.

Kasım ayında görüşülmeye başlanacak olan kamu kurumalrına ait bütçe teklifleri TBMM Başkanlığı'na sunulmaya devam ediliyor. 2020 yılı Cumhurbaşkanlığı Bütçe Teklifi de Meclis’e sevk edilirken Cumhurbaşkanlığı’nda yapılacak temsil ve tanıtma gelirleri için 92 milyon TL, görev giderleri için ise 1 milyar 9 milyon TL ödenek ayrıldı.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına yapılan zam ile ilgili "Erdoğan'a memura, işçiye, emekliye yapılan zamdan daha yüksek bir zam yapılıyor." diyerek yorumladı.

Özel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Recep Tayyip Erdoğan bütçe teklifiyle kendi maaşını 74 bin 500 TL'den 81 bin 250 TL'ye çıkartıyor. Erdoğan'a memura, işçiye, emekliye yapılan zamdan daha yüksek bir zam yapılıyor. Vatandaşımız işsizlik çalışanımız düşük ücretlerden dertliyken sarayda adeta Lale Devri yaşanıyor."

Editör: TE Bilişim