Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın 21 Mayıs’ta açılışını yaptığı İstanbul’daki Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde çalışan doktorlar ve sağlık emekçileri Haziran ve Temmuz aylarına ait ek ödemelerinin yapılmadığını belirterek protesto eylemi düzenledi. Bugün öğle tatilinde hastane içinde bir araya gelen sağlık emekçileri hastane bahçesine alkışlar eşliğinde yürüyüş düzenledi. Hükümet şehir hastanelerinden övgüyle söz etse de, yüksek masrafları ve geri ödemeleri ile sık sık gündeme gelmiş ve tartışmalara neden olmuştu.

Haziran ve Temmuz ayı ek ödemelerinin yapılmadığını, Ağustos ayına ait ödemelerinse beklenenin çok altında olduğunu belirten sağlık emekçileri ek ödemelere ilişkin bilgilendirme yapılmaması durumunda her gün yürüyüş düzenleyeceklerini açıkladı.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde Cuma günü de Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası tarafından bir basın açıklaması yapılmıştı. Yapılan açıklamada sağlık çalışanları arasında iş barışını bozan performansa göre ücretlendirmenin son bulması, temel ücret verilmesi ve tüm sağlık emekçilerine ayrımsız bir şekilde çalışırken ve emeklilikte insanca yaşamaya yetecek ücret verilmesi talep edilmişti. Açıklamada taşeron, sözleşmeli, kadrolu ayrımı yapılmadan sağlık çalışanlarının bütün ödemelerinin tavandan, eksiksiz bir şekilde ödenmesi gerektiği belirtilmişti.

Editör: TE Bilişim