2017 yılında CHP'den istifa eden Şafak Pavey hakkında yıllar öncesinde dönemin İBB Başkanı Erdoğan tarafından hastanede ziyaret edildiği biliniyordu. Ancak son iddialarda Pavey'in hastane masraflarının da Erdoğan tarafından ödendiği iddia edilmişti.

Şafak Pavey hakkında bir çok iddia zamanında gündeme gelmiş ancak bunların çoğu ispatlanamamıştı. 17 yaşında iken Paul Pavey ile kaçarak evlendiği ve daha sonrasında da terk edildikten sonra intihar girişiminde bulunduğu iddiaları da kesinlikle doğru değildir.

24 Mayıs 1996 tarihinde Zürih tren garında yaşanan feci kaza sonrasında bedeninin yarısını kaybeden Şafak Pavey eşi tarafından daha sonrasında terk edilmişti. İyileşme sürecinin sonunda ise Pavey eşinden boşandı. Yıllar sonrasında ise kaza geçirdiği zamanda Şafak Pavey'i hastanede ziyaret eden dönemin İBB Başkanı Erdoğan ile çektirdiği fotoğraflar gün yüzüne çıktı.

Meclis'te Ses Getiren Konuşma

Pavey'in annesi olan Ayşe Önal'ı oldukça yakından tanıyan dönemin İBB Başkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile beraber 20 kişilik bir ekip hastanede CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'i ziyarette bulunmuştu. Yaklaşık 10 dakika süren ziyarette Erdoğan ve eşi Pavey'e oldukça fazla bir moral vermişti. 10 dakika süren ziyaret esnasında Erdoğan, Pavey'in kardeşi olan Mehmet'i de kucağına alarak sevmişti.

Şafak Pavey 

Meclis'te 31 Ekim 2013 tarihinde bir konuşma gerçekleştiren Şafak Pavey, kaza sonrasında engelli olmak durumuna atıfta bulunarak oldukça  büyük ses getirmişti. Eşinden 1997 yılında boşanan Pavey, protez bacağı ve koluna birer isim takarak hayat yoluna devam etmişti.

Şafak Pavey

Editör: TE Bilişim