Milli Gazetenin haberine göre; AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın skandal bir atama gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Erdoğan tarafından büyük önem verilen market projesi Tarım Kredi Marketler’e, gıda sahtekarlığından 15 kez ceza alan Yavuz Mehmet Bulut'un atandığı belirlendi.

Tarım Kredi Marketler’in bağlı olduğu Tarım Kredi Birlik genel müdür ve genel müdür yardımcıları geçtiğimiz aylarda topluca görevlerinden alınmıştı. Mehmet Okan Ateş’in de Nisan ayının başında görevden alınarak yerine şirkette genel müdür yardımcısı olan Yavuz Mehmet Bulut'un atandığı ifade edildi.

ERDOĞAN'DAN SKANDAL ATAMA

Sessiz sedasız olarak atanan Bulut'un geçmiş zamanlarda 15 kez hileli gıda üretmekten ceza aldığı ortaya çıktı. 2009, 2012 ve 2013 yıllarında kurulan TADABAN GIDA, ANADOLU EKSPER GIDA ve DONELLO GIDA, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ifşa ettiği gıda sahtekarları listesinde ilk sırada yer almıştı.

TADABAN GIDA tam 15 defa, ANADOLU EKSPER GIDA ise 5 defa Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ifşa ettiği hileli sağlık ürünleri listesinde bulundu. Bu atamanın ayrıca Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye de bilgi verilmeden yapıldığı da iddia edildi.

Editör: TE Bilişim