Geçtiğimiz günlerde G20 Zirvesi’ne giden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek de bulunuyordu.

Beyaz TV'nin Genel Yayın Koordinatörü olan Osman Gökçek, sosyal Erdoğan’la aynı fotoğraf karesinde yer alması dikkat çekmişti.

Barış Pehlivan konuyu köşe yazısına taşıyarak bir mesaj verilmek istendiğini söyledi.

Pehlivan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Melih Gökçek hakkında başlattığı FETÖ soruşturmasını hatırlatarak şunları sordu:

“Gökçek, oğlu Osman’ın FETÖ okullarında okuduğunu savcıya söyledi mi?

Beyaz TV binasının FETÖ’nün kasası Alaattin Kaya ile ilişkisi ortaya çıktı mı?

Ankara Ticaret Odası seçimlerini Osman Gökçek’in kazanması için FETÖ ile yapılan işbirliği gündeme geldi mi?"

Pehlivan hepsinin cevabının "evet" olduğunu söyledi ve "İşte bu nedenle Osman Gökçek’in babasını da temsilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’la fotoğraf vermesi kritikti. Savcılara “Bakın, Erdoğan var benim yanımda” demekti o uçak karesi" değerlendirmesini yaptı.

Gökçek'in daha önce söylediği "Türkiye’de özellikle FETÖ’cülükle suçlanacak olan son iki kişiden biriyim. Birincisi Sayın Cumhurbaşkanım ikincisi de ben” cümlesini de hatırlatan Pehlivan "Nasıl ki o cümlede Erdoğan’a tehdit varsa, uçak karesinde ise savcılara tehdit vardı." değerlendirmesini yaptı.

NE OLMUŞTU?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin şikayeti üzerine, 'FETÖ'ye imar rantı sağlamak'tan hakkında soruşturma açılan Melih Gökçek ifade verdiği ifadede "Türkiye'de özellikle FETÖ'cülükle suçlanacak olan son iki kişiden biriyim. Birincisi Sayın Cumhurbaşkanım, ikincisi de ben" demişti.

CHP'li Murat Emir ise Zaman gazetesi eski imtiyaz sahibi Alaattin Kaya’nın şirketinden usulsüz bir şekilde devredilen binada, FETÖ’ye imar rantı sağladığı iddiasıyla ifade veren eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in yönettiği Beyaz TV’nin yayın yaptığını kaydetmişti.

Editör: TE Bilişim