Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi, Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na ‘hakaret’ iddiasıyla açtığı 500 bin TL tazminat talepli davada kararını açıkladı. Mahkeme, Kılıçdaroğlu’nu haklı buldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aralık 2020’de partisinin grup toplantısında Erdoğan’a yanıt verirken, “Sen FETÖ ile işbirliği yapıp orduya kumpas kuran başbakan mısın değil misin? Ordu üzerinden bize saldıramaz” demişti. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerini ‘hakaret’ iddiasıyla yargıya taşımış ve 500 bin TL tazminat talep etmişti.

Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi bugün görülen davada kararını açıkladı ve Kılıçdaroğlu’nu haklı buldu. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, kararı sosyal medya hesabından “Yargıdan bir ders daha! Erdoğan yine kaybetti! Genel Başkanımız yine kazandı!” diyerek duyurdu.

Çelik, paylaşımında şunları kaydetti:

“Yargıdan bir ders daha! Erdoğan yine kaybetti! Genel Başkanımız yine kazandı! Genel Başkanımız
@kilicdarogluk’nun 01.12.2020 tarihli konuşması nedeniyle Erdoğan tarafından 500.000₺ talepli) açılan ve Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesinde bugün görülen davada yine haklı çıktık!

‘Erdoğan, sen FETÖ ile orduya kumpas kurup kozmik odayı FETÖ’cülere açtın; Katarlılardan emir alıyorsun; önlerinde diz çöktüğün tefecilere hizmet ediyorsun; Cahil; hain; takoz” söz ve eleştirilerinin haklı dayanaklarının olduğunu ispatladık ve dava lehimize sonuçlandı.”

Öte yandan Kılıçdaroğlu, 20 Ocak’ta da Erdoğan’a açtığı beş kuruşluk hakaret davasını kazanmıştı.

Editör: TE Bilişim