Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, Rize’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve 7 vatandaşın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan sel ve heyelan sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşanan felaket hakkında açıklama yaptı. Yaşanan olaydan köylü halkını sorumlu tutan Erdoğan, “Eskiden dikey köklü ağaçlarımız vardı. Şimdi o ağaçlar artık kalmadı çünkü o ağaçlar söküldü, yerine çaylıklar yapıldı” dedi. Erdoğan, selden zarar gören bölgeleri afet bölgesi olarak ilan etti.

“İŞKENCEDERE’DE KATLİAM DEVAM EDİYOR”

Bölgede yaşayan ve 3 aydır ağaçlar kesilmesin diye mücadele eden köyün vatandaşı Asuman Fazlıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tespitinin doğru olduğunu belirterek, İşkencedere Vadisi'ndeki ağaç katliamlarından bahsetti.

Fazlıoğlu, "Daha 3 gün önce bir sel felaketi yaşadık ve bu felaketten yediye yakın vatandaşımız hayatını kaybetti. İşte tam da burada bizim anlatmak isteyip sesimizi duyuramadığımız bir konuyu gündeme getirmek istiyorum. Evet, 3 aydır biz ormanların kesilmesi ile doğal felaketlerin yaşanacağını anlatmaya çalıştık. Ama bir türlü sesimizi duyuramadık. Bir musibet bin nasihatten iyidir" dedi.

"BU KONUDA HERHANGİ BİR YORUM YAPMIYORSUNUZ"

Asuman Fazlıoğlu konuşmasına, "3 aydır biz ormanların kesilmesi ile doğal felaketlerin yaşanacağını anlatmaya çalıştık. Ama bir türlü sesimizi duyuramadık. Bir musibet bin nasihatten iyidir. Sayın Cumhurbaşkanı bu konuya dikkat çekti. Diyor ki: ‘Ağaçlar kesildiği için sel oluyor.’ Tamam, Sayın Cumhurbaşkanı haklısın, evet. Doğru diyorsun. Bizde diyoruz ki bu ağaçlar kesilmesin ama bu konuda herhangi bir yorum yapmıyorsunuz ve İskencedere'de hala ağaçlar kesilmeye devam ediyor" şeklinde devam etti.

"BURADA DEVAM EDEN AĞAÇLARIN KESİMİNİ DURDURMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?"

"Yani bu sel felaketi bize bir şeyler öğretmesi gerekmiyor mu? Veya burada devam eden ağaçların kesimini durdurmayı düşünüyor musunuz? Yani illa daha büyük sellerin mi olması gerekiyor? Daha büyük yıkımların mı olması gerekiyor? Ormanları yok etmek yıkımlara yol açıyor. Gelişi güzel yollar açmak, gelişi güzel konutlar yapmak, yeni yıkımlara davetiye çıkartıyor"

CHP'DEN DESTEK

Dünya’da koruma altındaki 200 vadiden biri olan İşkencedere Vadisi’nde, Cengiz İnşaat tarafından yapılan tahribatın boyutu korkuttu. Yol açma ve taş ocağı çalışmalarının devam ettiği vadide yaşanan değişim aylık çekilen fotoğraflarla gün yüzüne çıkarıldı.

Aynı zamanda CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, Parti Meclis Üyesi Sevgi Kılıç, Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Güneysu İlçe Başkanı Mustafa Kanbur, Pazar İlçe Başkanı Kazım Balta, Pazar İl Genel Meclis Üyesi Ömer Hocaoğlu, İBB temsilcisi Bülent Akköse ve beraberinde oluşan kalabalık bir ekip, taş ocağına karşı mücadele eden yöre halkını ziyaret ederek destek verdi.

Editör: TE Bilişim