Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece yaptığı açıklamada Temmuz ayında yapılması planlanan üniversitelere giriş sınavı YKS'nin Haziran ayına çekildiğini duyurdu. Korona salgının ardından normalleşme adımlarına ilişkin konuşan Erdoğan YKS sınavının 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacağını ifade etti.

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından, sınavın erkene çekilmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Başta siyasiler olmak üzere binlerce vatandaş karara tepki gösterirken konu Türkiye'nin gündemine oturdu. Twitter'dan da #GelecekBizizGidecekSizsiniz ve #sandıktagörüşürüz başlıkları altında yüz binlerce paylaşım yapıldı.

ERDOĞAN'DAN SABAH 04'TE PAYLAŞTIĞI YAZI

Sabaha karşı yapılan paylaşımlarda şu ifadelere yer verildi:

"Sevgili gençler, 2020 mücadele ile geçiyor. Zorluklara millet olarak göğüs geriyoruz. Çok şükür başarımız ortada. Bu başarının altında anlık reflekslerle değil istişare ve sorumluluk bilinciyle alınan kararlar var. Bu başarının altında milletimizin her bir ferdinin imzası var.

YKS 2020, ilk açıklandığı tarihten 1 hafta sonrasına ertelendi. Ancak bu sınavda müfredattaki önemli bir kısımdan muaf olacaksınız. Ayrıca sınav süresini de artırdık. Bunun yanında barajı 10 puan düşürerek 170'e çektik. Bu yılki maraton inşallah çok daha rahat geçecek.

Bizler bu süreçlerde bilimin, ortak aklın ve vicdanın yolunda karar alırken tüm kesimlerin faydasını gözetiyor, bu aziz milletin her bir ferdinin bu süreçten sağ salim çıkması için canla başla, 7/24 çalışıyoruz.

Bu süreci siyasi istismara kurban etmeden, azmimizle, kararlılığımızla, birliğimize sahip çıkarak hep birlikte atlatacağımıza inancım tamdır. Gelecekte sizlere emanet edeceğimiz güçlü Türkiye'yi, birliğimizi bozmaya çalışan odaklara rağmen inşa etmeye devam edeceğiz."

Editör: TE Bilişim