Habererk / Haber Analiz

Diyanet İşleri ve Başkanı Ali Erbaş son günlerde isimleri skandal haberlerle anılıyor.

Ayrıca Diyanet’in AKP’nin Genel Başkanı Erdoğan’ın da propaganda aracına da dönüşmesi büyük tepkilere neden oldu.

ALİ ERBAŞ AÇIKÇA SİYASAL İSLAMI SAVUNDU!

Laik tartışmalarını yeniden alevlendiren konu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın şu skandal ifadeleri oldu:

“İnanç, insan ile Allah arasında olsun, evine ve ticaretine, siyasetine, adaletine, yansımasın diye ortalığı ayağa kaldırıyorlar”

AKP GENEL BAŞKANI ERDOĞAN AÇIKÇA ALİ ERBAŞ’I DESTEKLEMİŞTİ!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, son dönemde farklı konularda yaptığı açıklamalarla kamuoyunun tepkisini çeken Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a destek çıktı. Erdoğan, “Son dönemlerde, Diyanet camiamız üzerinde bazı spekülatif olaylar cereyan ediyor. Tabii ki bu olaylar beni de ciddi manada üzüyor” ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN’IN YANINDA YARGITAY BİNASI AÇILIŞINDA ALİ ERBAŞ!

2021-2022 Adli Yıl Açılışı ve Yargıtay yeni hizmet binası Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın okuduğu duanın ardından açılmıştı.

Erbaş duasında, “Bu eserin açılışını besmeleyle gerçekleştiriyoruz. Hayırlı ve mübarek eyle Allah'ım, bereketli eyle Allah'ım” ifadelerini kullanmıştı.

ZAFER PARTİSİ LİDERİ ÜMİT ÖZDAĞ’DAN ALİ ERBAŞ’A TOKAT GİBİ SÖZLER GELMİŞTİ!

Sürekli AKP ve Erdoğan propagandalarının aracı haline gelen Ali Erbaş’ın başında olduğu Diyanet İşler Başkanlığı 30 Ağustos’ta şanlı ordumuzun zaferini Cuma hutbesinde kutlamamıştı.

Zafer Partisi kuruluş kutlamasında konuyla ilgili konuşan partinin lideri Ümit Özdağ, Ali Erbaş’a çok sert tepki göstermişti.

Özdağ sert tepkisinde, “30 Ağustos’ta şanlı ordumuzun zaferini Cuma hutbesinde kutlamayan bu sözde Diyanet İşleri Başkanı’nın iki yakasında şehitlerimizin ve gazilerimizin kanlı mübarek elleri vardır. Bu saygısızlığın hesabını muhakkak verecektir” ifadelerini kullandı.

BUGÜNKÜ SON SKANDAL HABER: DİYANET BASIP DAĞITTIĞI KİTAPTA YASALARIN ŞERİAT HÜKÜMLERİNE GÖRE ÇIKMASINI İSTEDİ!

Diyanet tarafından bastırılıp, satışa sunulan Prof. Ahmet Yaman’ın kitabında demokrasi için kullanılan ifadeler dikkatlerden kaçmadı.

Kitapta, “Nihai hakimiyet Allah'a aittir. Yani yasama, yürütme ve yargı şeri kurallarla uyumlu olmalıdır” denildi.

OLAY SADECE BASİT BİR OY AVCLIĞI MI? ERDOĞAN’IN DİYANET PLANINI AÇIKLIYORUZ!

Tüm bu olaylar ve haberler bizlere AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı makamını kullanarak Diyanet ve Diyanet Başkanı Ali Erbaş’ı siyasi propaganda aygıtına çevirdiğini gösterdi.

“Bunlar sadece basit bir oy avcılığı mı” Sorusu soruldu.

Bu soruya ise, Erdoğan’ın Diyanet’i siyasetin malzemesi yapmasının nedenini sadece basit bir oy avcılığı değil Başkanlık makamını Halife gibi gördüğü vurgulandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı ise Erdoğan’ın Şeyhülislam’ı olarak gördüğü bildirildi.

Başkanlık rejiminde kendisini Halife olarak gören Erdoğan siyasi emellerini gerçekleştirmek için ise Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı ise kendisinin Şeyhülislam’ı olarak gördüğü vurgulandı.

Editör: TE Bilişim