ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uzun süredir dost olduklarını vurgulayarak, bugün S-400 ile F-35 konusunda da konuşacaklarını vurguladı.

İki liderin görüşmesindeki ana gündem Suriye. F-35 ve Patriot gibi önemli başlıkları da masada olduğu görüşmenin, iki ülkenin yeni dönemdeki ilişkilerini belirlemesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye önemli bir ziyaret gerçekleştiriyor. Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasındaki görüşme Beyaz Saray’da başladı. 1,5 saat sürmesi planlanan görüşmenin ardından iki lider kameraların karşısına geçecek ve ortak basın toplantısı düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra da ABD Diyanet Merkezi’nde vatandaşlarla buluşacak.

Erdoğan ve Trump’ın masasında hangi konular var?

İki liderin görüşmesinde ilk sırada Suriye'nin kuzeydoğusundaki güvenli bölge planı, Amerika ve YPG ortaklığı, YPG’li Mazlum Kobani’nin iadesi, Deyrizor bölgesinden elde edilen petrol gelirlerinin terörist örgüte aktarılma konusu, Türkiye’ye F-35 sevkıyatının başlatılması ve Patriot pazarlığı konuları yer alıyor.

Heyette kimler var?

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Washington'a geldi.

Editör: TE Bilişim