Özdil Akdeniz'in İngilizce ismi yazdığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

- Taarruz emri vereyim mi İsmet?

- Ordular ilk hedefiniz White Sea'dir ileri filan…

- Gülmekten sigaramı düşürücem.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan'ın 2013 yılında 17. Akdeniz Oyunları açılış töreninde yaptığı gaf, sosyal medyayı sallamıştı.

Erdoğan, İngilizcesi “Mediterranean” olarak çevrilen Akdeniz için ‘White Sea’ demişti.

Gerçek White Sea ise bilindiği üzere, Rusya’da yer alıyor.

Erdoğan “Akdeniz bir medeniyetler havzasıdır. Akdeniz tarihi bir savaşlar ve çatışmalar tarihi değil, dostluklar ve kardeşlikler tarihidir. Akdeniz bizleri birbirimizden ayıran değil, yakınlaştıran, bizi birbirimize benzer hale getiren bir denizdir. Akdeniz barıştır, sevgidir, akrabalıktır, dostluktur, kardeşliktir. Büyük ailemizin çatısıdır. Akdeniz, ‘beyaz deniz’ yani ‘white sea’ olarak adlandırılır. Biz Akdeniz'in hep ak kalmasını istiyoruz. Ne insan kanıyla ne de başka bir şeyle kirletilmesini istemiyoruz. 17. Akdeniz Oyunları'nın önce Akdeniz'i, sonra dünyayı değiştirmesini, bizi birbirimize yakınlaştırmasını diliyor, tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Centilmenlik kazansın, spor kazansın, en çok da Akdeniz kazansın diyor sizi sevgiyle selamlıyorum.” demişti.

ÇOK SAYIDA TEPKİ

Yılmaz Özdil’in esprisini anlamayan çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi.

İşte bazıları:

-26 Ağustos'u bu şekilde mi anıyorsunuz. Size hiç yakışmadı Yılmaz bey. Daha ciddi daha bugünün önemini anlatan bir tweet beklerdim şahsım adına.

-Yılmaz Özdil de mi kafayı yedi??Kafayı üşütüklere başka şekilde cevap veriyorum da..

-Türk ulusunun ölüm kalım mücadelesi olan "büyük taarruz" espri yapılacak bir konu değildir. Olmamış!

-Şuurunuz yerinde mi?

-Sayin Özdil, sizin bu ülkenin manevî değerlerine ve bu ülkenin kurucusu M Kemal Ataturk'e olan bağlılığınız hiç kuşkusuz sorgulanamaz.Ancak inanın burada anlatılmak isteneneni anlayamadık.Kendi adıma ben anlam veremedim.Bir aciklama yapar mısınız?

-Dalga geçiyor! Sarhoşken yazmış.. Bu gün ayılınca siler!!! Bunun Atatürkçülüğü Bu kadar işte.. Rakı şişesinin kapağını açınca aslına dönüyor!

-Hem 2500 TL kitap başı hem de dalga geçmek ama yinede koyun hep başkası

-Atatürk'ün sırtından geçinirsin ama sorsan en büyük Atatürkçü benim dersin aslında Atatürk'e en büyük hakareti siz ve sizin gibiler ediyor

-Köşe yazarlığı ile soytarılık arasında kalıp, soytarılığı seçmiş olmanız üzücü.. Bunu Atatürk üzerinden yapıyor olmanız ise dehşet verici!..

-White Sea degil "Mediterranean" olarak bilinir Akdeniz. Yılmaz bey, hükümet hakkında her bir boku iyi biliyorsunuz da biraz da genel kültür geliştirseniz? Dünyadan bihaber olup, anca kendin gibi biyorobotlara bilmişlik taklidi yapmakla da gelişmiyor genel kültür ne yazık ki...

-Bu espri bilgi eksikliğinden değil bilgi soytarılığı yaparak kafa ve kavram karmaşası yaratmaktır.

-Hack değil Instagrama da var aynı paylaşım uzuna gönderme var da hiç şık değil sanki Atatürk'le dalga geçiyor gibi izlenim oluştu bende.

-Defalarca kez okudum.Once hesabin hacklenmiş olabileceğini düşündüm.Ben kendi adıma kendisinin bu ülkenin kurucusu ve manevi değerlerine ilan inancım tam.O halde geriye tek ihtimal kalıyor,birileri bu sözleri bir yerlerde kullandi,Ozdil'in kulağına gitti,o da burada ifşa etti.

-Sayın Özdil, kendini 30.Ağustos Zaferimizle dalga geçecek kadar cüretli mi görüyorsun?Titre ve kendine gel!

-Şunu Ak partili gazeteci dese kıyamet kopmuştu dava bile açılmıştı, salak saçma bir kitaba 2500 lira ödeyen enayilerle ve Atatürkle dalga geçiyor

Editör: TE Bilişim