Ergenekon soruşturması kapsamında 2008 yılında gözaltına alınan Prof. Dr. Ercüment Ovalı şimdilerde koronavirüsün tedavisini bulabilmek için ekibi ile başa baş bir mücadele veriyor. Bir zamanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dillendirilen 'Ben bu davacının savcısıyım' diyerek Ergenekon davasında gözaltına tutulan ve daha sonrasında da serbest kalan Ovalı, ekibindeki 28 Türk kahraman çocuğu ile beraber koronavirüsün tedavisini bulmak için geceli gündüzlü çalışıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından da geçtiğimiz günler içerisinde yapılan son açıklamada Türkiye'de koronavirüsün tedavisi için aşı, ilaç veya cihaz gibi tüm malzemeler adına Maliye Bakanlığı'ndan destek geleceği söylenmişti.

28 TÜRK KAHRAMAN ÇOCUĞU VE OVALI

Bu bağlamda en önemli çalışma ise bir dönem Ergenekon davasından gözaltına alınan Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan geldi. Hem kök hücre hem de yapay deri çalışmalarında dünyanın önde gelen isimlerinden biri olan Ovalı, beraberindeki 28 kişilik ekiple koronavirüse karşı aşı geliştirme adına yola çıktı.

Ercüment Ovalı

Laboratuarda bir süredir yanındaki 28 kişilik ekiple çalışan Ovalı, koronavirüsün tedavisi için şu ana kadar da önemli çalışmalar kaydetti. Ovalı son çalışmaları da sosyal medya hesabı üzerinden tüm Türkiye ile paylaşacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim