Doç. Dr. Ümit Sayın’ın cenazesi Adli Tıp Morguna kaldırıldı.

Merdivenköy’deki evde yapılan incelemede, bir takım kimyasal maddeler buluntu. Maddeler inceleme için yetkili kurumlara teslim edildi.

Ergenekon kumpas davasında gizli tanığı Doç. Dr. Ümit Sayın’ın koruma polisi onu 25 Ocak’ta 15:00 sıralarında evine bıraktı.

Ertesi gün Ümit Sayın’na ulaşamayan koruma polisi olayı polise bildirdi. Gelen polisler evin önünden tekrar telefon ettiklerinde cevap alamadılar, ama telefon sesi evin içerisinden geldiğini duydular. Bunun üzerine çilingir yardımı ile kapı açıldığında Doç. Dr. Ümit Sayın’ın cansız bedeni ile karşılaştılar.

Komşuları hiç görüşmeyen Sayın’ın Farmakolog olarak çalıştığı öğrenildi.

“Kod adı Anadolu”

Doç. Dr. Ümit Sayın Ergenekon Davası kapsamında 26 Şubat 2008’de tutuklanmış 29 Ocak 2010 yılında ise tahliye edilmişti.

Bu süre içerisinde sanıklıktan, gizli tanıklığa geçen Doç. Dr. Ümit Sayın Ergenekon Davası’nda ‘Anadolu’ kod adını kullanıyordu.

Asıl adı Habip Ümit Sayın’dır. 14 Ocak 1961’de İstanbul doğdu.

2001-2004 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsünde yardımcı doçent olarak çalıştı. 2004 Nisan ayında doçentliğe terfi etti.

Evinde yapılan aramalarda 2001 yılında bir mezarlıkta öldürülen Üzeyir Garih'in aldığı bıçak darbelerini ayrıntılarıyla anlatan bir şema bulunmuştu. Faili meçhul bir suikast sonucu öldürülen Necip Hablemitoğlu'nun ölümünden aylar önce, bir MSN yazışmasında “Hablemitoğlu bir yıla kadar gidici. Belki iyi olur. Bir solucan ayıklanır' dediği belirlenmişti.

Editör: TE Bilişim