CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, "2023, demokratik cumhuriyette refah içerisinde bir ikinci yüzyıl isteyenlerin kader seçimi olacak" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, açıklama yaptı. 2023 seçiminin kader seçimi olacağını vurguladı. Kaboğlu, "Yüzyıllık cumhuriyet deneyiminin ilerletilmesi veya sona ermesi arasında bir tercih yapılacak." dedi.

CHP'li Kaboğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına doğru, 'demokratik cumhuriyet' ve 'tek kişi yönetimi' yanlıları arasındaki ayrışma derinleşiyor. Haziran 2023'te seçimi demokratik muhalefet kazanırsa, Cumhuriyetin 100. yılı, 'demokratik cumhuriyet" anlayışı ve anayasasına dönüş ruhu ile kutlanacak. Aksi durumda eğer Cumhur İttifakı kazanırsa, cumhuriyet kutlamalarına 'tek kişi yönetimini pekiştirecek Anayasa yolu' damgasını vuracak."

"Anayasa, yasalar ve mahkeme kararları hiçe sayılarak ülke derin bir krizin içerisine sürüklendi. 2023, demokratik cumhuriyette refah içerisinde bir ikinci yüzyıl isteyenlerin kader seçimi olacak. Yüzyıllık cumhuriyet deneyiminin ilerletilmesi veya sona ermesi arasında bir tercih yapılacak."

ERGENEKON KUMPASLARINI SAVUNMUŞTU

300 “aydın” tarafından yayınlanan ve Ergenekon operasyonlarını destekleyen bildirinin altında CHP Milletvekili Kaboğlu’nun da imzasının bulunuyordu.

Aynı zamanda 2010 Anayasa referandumunda 'Yetmez ama Evet' kampanyasına dahil olan Kaboğlu’nun imzası bulunan bildiride şu ifadeler kullanılmıştı:

“Yıllardır gözlerimizin önünde cereyan eden faili meçhul cinayetlerin, siyasi suikastlerin, devletin içine yuvalanmış çetelerin, halkı birbirine düşürmeyi amaçlayan hain provokasyonların, açık ya da örtülü darbelerin ülkemiz üzerine yaydığı karanlığın bir ucundan da olsa delinmesi olanağı Ergenekon davası ile Türkiye demokrasi güçlerinin önüne çıkmış bulunuyor."

Editör: TE Bilişim